IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes започва да говори на шофьорите си на „ти“

Системата MBUX вече предлага нови функции като хороскоп и прогноза за снеговалеж

Mercedes започва да говори на шофьорите си на „ти“

Mercedes иска да подсили емоционалната връзка на шофьорите с техните автомобили. От април постепенно всички нови модели на марката ще получат нов тип говорен асистент. Системата MBUX ще поздравява шофьора на „ти“, вместо с формалното „Вие“.

„Хей, Mercedes, каква е снежната покривка в Ишгл?“ – на подобни въпроси също ще бъде даван отговор от асистента на Mercedes. Това е част от новите възможности на системата MBUX, които ще касаят прогнозата за времето за определени региони, при това на почти всички езици.

MBUX

Освен снежната покривка на върха и в подножието, системата ще дава информация и за броя на лифтовете на разположение на скиорите и колко от тях работят в момента.

„Хей, Mercedes, прочети ми хороскопа за водолей!“. Това е друга функция, която вече се предлага за вярващите в астрологията и звездите. Запитването за личния хороскоп може да бъде извършено с гласово въвеждане на рождената дата или на астрологичния знак и дневният хороскоп ще бъде прочетен от системата.

MBUX

В допълнение MBUX може да забавлява пътниците с различни въпроси и викторини, например за столиците по света, което може да направи едно дълго пътуване по-приятно.

С новите услуги MBUX разширява функциите по забавление и подпомагане на шофьора по време на движение. Към системата се числи и представянето на навигационните данни като „добавена реалност“. При нея видеокартина от пътя пред автомобила се добавя към навигационните инструкции за по-добро ориентиране.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500