IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi пусна юбилейна версия на суперколата си

R8 Limited Edition излиза в серия от само 30 бройки

Компанията Audi пусна в продажба ограничена в 30 бройки специална модификация на суперколата си R8 V10 quattro. От нея ще бъдат произведени 25 купета и 5 спайдъра, като всички те са насочи към пазара в Северна Америка.


Audi R8 Limited Edition


Серията е посветена на 10-годишнината на двигателя V10, която беше отбелязана през 2019 г. Машините ще се отличават по уникалните си цветове, богатия набор от допълнителни опции, които вече са включени в оборудването, както и по допълнителни елементи от екстериора.

Основният цвят за всички двувратки от серията R8 Limited Edition е тъмно-синият Mugello Blue. Клиентите на купето ще могат да избират между общо 15 различни отенъка, а тези на спайдъра от 5, като сред тях са новите Avus Silver и Sonoma Green.

Още снимки на версията Spyder - вижте в галерията:


Уникалното при юбилейните Audi R8 V10 quattro е в оборудването, което включва всички аксесоари от флагманската версия на модела Performance. Например, стандартната модификация предлага олекотена изпускателна система, както и прагове от композитни материали. Моделът получава още карбонов преден сплитер, сребристи корпуси на огледалата и червени спирачни механизми.

Промените в интериора са по-малко, като за вътрешната част на тавана е използвана алкантара, а кантовете на приборния панел и на въздуховодите са от въглеродни нишки.

Още снимки на купето R8 Limited Edition - вижте в галерията:


Технически обаче автомобилът не е променян. Както и досега, суперколата разчита на V10 с обем 5,2 литра, развиващ мощност от 570 к.с. и 550 Нм въртящ момент. Двигателят работи в комбинация със 7-степенна преселективна скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела quattro.

Снимки: Audi

0 от 500