IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го новия електрически кросоувър на Skoda

Enyaq iV идва със задно и 4х4 задвижване, максималният пробег е 500 км

Интернет изданието Carscoops публикува шпионски снимки на прототипа на електрическия кросоувър Skoda Enyaq iV в серийната каросерия. Колата бе забелязана по време на тестове. Интересно е, че чешката марка дори не се опита да скрие внимателно външния вид на електромобила, чиито продажби на европейския пазар ще започнат преди края на 2020 г. Малки ивици от камуфлажен филм се виждат само на фаровете за мъгла, задните светлини и отстрани на тялото.


Skoda Enyaq iV


Предната част на електрическия Skoda Enyaq iV е украсена с фалшива радиаторна решетка, към която плътно влизат тънките фарове. В предната броня се виждат и три въздухозаборника. Леко извитата линия на покрива завършва със спойлер.

Снимки на салона все още няма. Очаква се интериорът на новата Skoda да бъде оформен в технологичен стил с цифрово табло и отделен дисплей на мултимедийната система. Списъкът с оборудване ще включва съвременни системи за активна безопасност.


Skoda Enyaq iV


Моделът, изградена на шасито MEB, ще се предлага със задно задвижване и 4х4. Базовата версия ще получи електромотор с мощност 148 к.с. и батерия с капацитет 55 кВтч, като пробегът ще бъде до 340 км. Средна конфигурация ще има електромотор с мощност 180 конски сили и 62 кВтч батерия, което ще осигури 390 км с едно зареждане. Топ версията ще разчита на 204 коня и батерия с капацитет 82 кВтч, достатъчна за пробег до 500 км.


Skoda Enyaq iV


Базовата версия на модификацията със задвижване на четирите колела ще има електромотор с мощност 265 коня и батерия с капацитет 82 кВтч, достатъчно за пробег до 460 км. Същата батерия, но електромотор с мощност 360 конски сили ще има топ версията 4х4, като пробегът при нея пак ще е 460 км.

Снимки: Carscoops

0 от 500