IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Kodiaq се превръща в кемпер срещу 1000 евро

Чешката компания започна да произвежда палатка за къмпинг

Лятото дойде, а с него започват и отпуските. Дали на море или планина, в Гърция или България, претъпканите хотели след се още неутихналата пандемия от коронавируса крият известни рискове. Може би поради тази причина трендът това лято се очертава да бъдат кемперите.


Skoda палатка
 

За тези, които не могат да си позволят да си купят такъв, или каравана, Skoda има евтино решение. Чешката компания започна да произвежда туристически палатки за къмпинг, които пасват на няколко от моделите й.


Skoda палатка
 

Аксесоарът е създаден специално за Skoda Kodiaq и Karoq, но е подходящ и за комби версиите на Octavia и Superb. Палатката ежи едва 10 килограма и не изисква никакво сглобяване - разгръща се с помощта на специална помпа.


Skoda палатка
 

Палатката на Skoda се "свързва" с автомобила и става нейно продължение, въпреки че при желание може да бъде монтирана отделно. В сгънат вид тя се побира в спортен сак, който заема малко място в багажника.


Skoda палатка
 

Цените на палатката започват от 759 евро, удължител може да се поръча за 255 евро, а спалното помещение струва още 94 евро. Пълният комплект от трите елемента, плюс специален защитен филм за каросерията на автомобила излиза 1049 евро.

Снимки: Skoda

 

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Вижда ми се малко трудно "разпъването" на палатката, с тези въженца, но меже би не е така. Ако свикнеш. Може би е направена предимно за свикнали :))