IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли кросоувър да изпревари Ferrari? Да, ако е Tesla!

При това електромобилът го направи 3 пъти за по-сигурно (ВИДЕО)

Може ли кросоувър да измине 1/4-миля по бързо, отколкото това ще направи суперкола на Ferarri?. Този въпрос е малко подвеждащ, тъй като в случая става дума електромобил на Tesla, който се пробва срещу италианската машина.


Tesla vs Ferrari


Спортната версия на Tesla Model X с обозначение P90D все още не се е появила на пазара, но именно тя участва в това състезание. В интерес на истината, нейният съперник – Ferrari F430, е доста възрастен. Суперколата с V8 двигател беше спряна от производство още през 2009 г., като беше заменена от F8 Tributo в гамата на марката.

По документи Ferrari F430 ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди. Роудстърът изминава драг-разстоянието от 1/4-миля за 12 секунди, като на финала развива 195 км/ч. Под капака на автомобила е поставен 4,3-литров V8 с мощност 483 к.с., който позволява развиване на максимална скорост от 315 км/ч.

При Model X времето за ускорение от 0 до 100 км/ч е 3,3 секунди, като 1/4-миля се изминава за 11,8 секунди. На финала скоростта на кросоувъра 187 км/ч. Той разчита на два електромотора – по един на всяка ос, като мощността им е по 259 к.с.



Ако се гледат само цифрите, разликата в мощността не е толкова сериозна, още повече, че американският електрически кросоувър е по-тежък. Въпреки това, и при трите опита той оставя далеч зад себе си италианския „жребец“, който няма никакви шансове.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    batmiti - ти си оптимист - на 4тия старт Т'слата ще препищи и ще откаже, ще ореже мощността и само попътен вятър може да я мръдне напред.... и за колегата Хи хи една вметка: не мошеника Мъск, а ПРЕСТЪПНИКА Мъск!
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Секач, щото е боклyк новото! Това Ферари след 50 год още ще е на пътя, тоя трошляк след 5 е за скраб! И най-важното щото ватманите си го просят! Искат ли да удължим дистанцията до пълна миля? на 1/4 Ферарито е вече с 8 км по висока скорост - на 2/4 миля ще е е пред кошника, на пълна миля ще е точка в огледалото. Освен безумното 1/4 драг нямат с какво да се похвалят. Да не говорим че изправят 15 годишен модел 4х2 и то спайдъра с/у 4х4. Промитите ватмански мозъци си просят хейта щото са нагли!
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Секача ( преди 3 години )
    Хубаво бе, колеги ! И аз предпочитам старата школа, но защо трябва да се излива толкова хейт към новото ?
  • #7
    1 rate up comment 5 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Това е безинтересно още от 2003-та, когато AC Propulsion Tzero и Wrightspeed X1 тупаха тогавашните ферарита на драг, вкл. и F430 като излезе.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    batmiti ( преди 3 години )
    След 20 опита нещата ще се обърнат. А удоволствието от шофирането при двата автомобила ще е съвсем различно.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    д-р. Куртев ( преди 3 години )
    "беше спряна от производство още през 2009 г., като беше заменена от F8 Tributo в гамата на марката." !! Пълни глупости !!!
  • #4
    9 rate up comment 8 rate down comment
    hahaha ( преди 3 години )
    Cybertrack където е два тона и нещо разцепи една карера та това...! Просто това задвижване е къде по добро от ДВГ! Това е бъдещото задвижване, дали електричеството ще е от батерии или от водород ще стане ясно до 10г. , а може и двете технологии да вървят! Това дето бучи, трещи пуши и т.н. си заминава безвъзвратно!
  • #3
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Няма разлика в мощността? Автора, я пак? само едни 230кс... И още една разлика -. Теслата, след 300км (ако се кара с 90) увисва на контакта за няколко часа, докато Ферари - спира, зарежда за 5-10мин и продължава. Приказката за костенурката и заека.. модерен вариянт ;-)
  • #2
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хайде сега повторете упражнението на писта със завои.
  • #1
    18 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    и въпреки това, освен няколко промити мозъка, останалите биха предпочели ферарито 100 пъти пред нескопосано сглобената тесла...