IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall ще предложи премиум-всъдеход на рама

В гамата на луксозната марка Wey ще се появи модел на базата на Haval H9

Китайският производител Great Wall ще пусне на пазара премиум-всъдеход, който ще се продава под луксозната марка Wey и ще получи „квадратен“ дизайн в стила на Jeep Wrangler и на възродения Ford Bronco. По информация на изданието Autohome, новият модел ще бъде изграден на платформата на Haval H9, като засега носи името P01.


Wey P01


Дизайнът на Wey P01 е в стила на всъдеходите, изградени на рамна конструкция. Квадратната каросерия и кръглата оптика доближават модела до другите представители от този клас. Ако се съди по първите изображения, сред отличните черти на новия китайски всъдеход ще попаднат разширените калници и резервната гума на вратата на багажника.

Производителят обещава богато оборудване за модела, който ще бъде с предно независимо окачване и цял мост отзад. Всъдеходът ще получи задвижване на четирите колела с електронно-управляема муфа на предната ос и понижаващи предавки. Сегашният Haval H9 разполага също с механична блокировка на задния диференциал и 7 режима на движение, но засега не се знае дали те ще бъдат „прехвърлени“ и на Wey P01.


Wey P01


В гамата двигатели на новия всъдеход ще попадне 2,0-литров бензинов турбомотор, който е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Сега двигателят развива 245 к.с. и 385 Нм, но не е изключено за Wey P01 да се предложат и други варианти на мощност.

Снимки: Autohome

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 1 без да искам ти дадох палец долу аххаха истина е
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Мдам ( преди 3 години )
    И кой ще купи китайското недоразумение набедено от ККП за "премиум"?Какъв премиум са тези смешници които никой не е чувал
  • #1
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Готин ( преди 3 години )
    Диалектическият материализъм в действие. ,,Количествените натрупвания водят до качествени изменения,,Китайците оспориха напълно теориите за пазарна икономика от капиталистически тип. Избиха ,,рибата,,!Преди десет години в магазина на Мтел ми се смяха, че търся двукартов ,,китайски ***,,. Сега вече Не смеят да го твърдят.