fallback

Експерти: Не слагайте маската на огледалото!

Подобно действие пречи на шофьора, предупреждават от Dekra

Необичайните ситуации изискват необичайни мерси. Маските по време на пандемията от коронавирус се превърнаха в задължителен атрибут за хората и затова голяма част от шофьорите пазят (за всеки случай) по една в автомобила. Експертите от компанията Dekra обаче предупреждават, че е много опасно, маската да се закача на огледалото за обратно виждане.

„Дори най -малкият натиск върху огледалото, който се създава от различни украшения, а също така и от ароматизатори, е много опасен. Това се отнася и за маските си за лице с тяхната относително голяма площ“, категоричен е ръководителят на отдела за изследване на катастрофи в Dekra Петер Рюкер.

Проблемът не е само в това, че излишните предмети ограничават полезрението на водача, особено при завой надясно. Всеки от тях отвлича вниманието на шофьора повече, отколкото хората си мислят. Човекът зад волана свиква, че в края на зрителното му поле нещо се движи и съответно той забелязва друго движение извън автомобила – пешеходец или велосипедист например, прекалено късно.

„Това често води и до сериозен инцидент, който може да бъде избегнат“, категоричен е експертът от Dekra. И припомня, че маската е предназначена за защита на хората, а не за да причинява вреда, както става в подобни случаи.

„Много е просто – слагайте маската в местата за съхраняване на предмети. Огледалото в автомобила е предназначено, за да ви помага, а не да служи за кука“, добавя Рюкер.

Снимка: Dekra

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    то и 50 ароматизатора не е добре да висят , но е често срещано
  • #3
    Гаспачо ( преди 3 години )
    Мерси! На моето огледало съм закачил свинско краче
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    То да е само маската... то са кръстчета, зарчета, подкови.. понякога дори по няколко.
  • #1
    Български език ( преди 3 години )
    Как може да имате грешка още в първото изречение? Толкова ли много работа имате, че няма кой да ги прочита тия новини преди да ги публикувате? Абсолютно всяка една статия има правописни, смислови или други грешки.
fallback
Последни