IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS Q5 ще получи 2,9-литров V6 с 450 к.с.

От компанията признаха за разработката на спортния кросоувър

Представител на Audi призна, че в компанията разработват ново поколение на RS Q5, което ще бъде най-мощната версия на кросоувъра със средни размери. Засега обаче не е ясно, кога този автомобил ще се появи в гамата на марката.


Audi Q5


Всъщност, слуховете за разработката на високопроизводителното Audi RS Q5 циркулират в интернет от април 2015 г., но вече е юли 2020 и все още няма никакви признаци за появата му. Към момента най-мощната версия на на кросоувъра е SQ5, но това е на път да се промени, твърди изданието CarSales, като цитира официален представител на компанията.

Запитан за перспективите за появата на RS Q5, един от топ-мениджърите на отдела за кросоувъри на Audi – Михаел Крузиус заяви: „Появата на RS Q5 е много интересна тема за разговор, но към момента не мога да разкрия никакви подробности“.

Според изданието, „напомпаният“ кросоувър ще бъде представен през 2021 г., като ще получи 2,9-литров V6 двигател с две турбини, чиято мощност ще бъде 450 к.с. Със сигурност, още до края на тази година Audi ще покаже купеобразно Q5 Sportback. На подобен модел ще му се наложи да се конкурира с BMW X4 M, така че той ще трябва да получи по-производителни версии SQ5 и RS5.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Скапани премиумки, с програмиран живот, мизерна видимост, натъпкани с пластмасови *** в коша на двигателя. Пробутват ни отвратителни лъскави таралясници, не изкарващи и 200 000 км за по 100 бона и нагоре. Пълни *** за фитнес лигльовци, да ходят с тях на козметични процедурки.
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 3 години )
    Да страхотен ковчег е това - 2,5 тона ламарини и уж може и оф роуд да ходиш с него. Но всеки по запознат знае, че Ку7, Х5 и подобни "джипки" са минали покрай оф роудаАбсолютно безсмислени коли са това, които само и единствено имат за цел да покажат статуса на собственика - "вижте ме колко съм богат и каква голяма кола имам'Нито са практични, нито е екологично да създадеш толкова голяма и тежка машина...
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Какво точно му е страхотното на това Ауди. Има далеч по-интересни и динамични коли - Алфи, БМВ-та? Да, качествен е интериорът, ама запомняща се кола ли е това?
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Цеко ( преди 3 години )
    до #2:как точно заключи това? как можеш да си 100% сигурен, че човека няма възможностти за подобна кола? докога злобата и омразата ще единствената ни характеристика, наред с изключително ниски умения във ВСЯКА сфера на живота?иначе подобен тип коли в западна Европа си имат доста ярко изразена таргет група, на която аз не желая да приличам по никой начин; лично подобни пари бих изхарчил така - джип за офроуд, Миата/Лотус за трак дейс и верояно някое банално А до Б транспортно средство
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    До #1 ( преди 3 години )
    Стига с тези глупости. Автомобилът е страхотен и никога не си притежавал по-добър. Дори не си притежавал и подобен.
  • #1
    1 rate up comment 7 rate down comment
    аа ( преди 3 години )
    Немски таралясник