IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla е лидер на пазара и за май

Продажбите на електромобили постепенно се възстановяват

През месец май в цял свят са продадени 144 600 електрически автомобила, което е спад само с 23%. В други условия това би било катастрофа, но при сегашната ситуация с пандемията от коронавирус се счита за отличен показател.


Tesla Model 3


Убедителен лидер по продажби е Tesla Model 3 с 20 847 продажби, като това се дължи най-вече на пазара в Китай. Неговите продажби от началото на годината превишават 4 пъти на втория в класирането – Renault Zoe. В Топ 20 по продажби сред електромибилите и хибридите влиза и Model X – 19-и с 1004 бройки.

Със сигурност показателите на американския производител ще продължат да се покачват, тъй като предстои излизането и на компактният кросоувър Model Y. Той също ще се сглобява в китайския завод на Tesla.


продажби


Изненадващо на 4-о място в класирането е VW Golf-е, който през април беше едва 14-и. А предстои и излизането на новия VW ID.3. Като цяло електрическите модели заемат 2,8% от пазара, докато през 2019 г. този показател е бил 2,5%.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Но големият плюс на е-Голфа е стабилната и доста удобна возия и преди всичко степените на двигателна спирачка. Нагласяш си според наклона и предпочитанията с едно почукване на скоростния лост. Огромен плюс е, че на нулева степен вървиш по чиста инерция като пуснеш газта. А батерията тогава се пълни само като натискаш спирачката. Това теслата не го може. Тя има слаб и силен режим на двигателна спирачка и спира щом отпуснеш газта, а спирачният педaл е само за механичните спирачки.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Голфарата е с нищожен пробег, освен някой кон с капаци немец да я купи извън Дойчланд няма как да пробие!