IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda изтегля 24 000 автомобила, накладките им можело да паднат

Проблемът засяга моделите 3 и CX-30, засега акцията е само в САЩ

Mazda обяви сервизна акция за 24 000 автомобила от моделите 3 и CX-30 заради потенциален дефект, при който спирачните накладки се откачат и падат, съобщава щатската Национална агенция за пътна безопасност (NHTSA). В началото на годината акция бе обявена и за 13 000 автомобила на австралийския пазар, но тогава се касаеше за неправилно задействане на системата за аварийно спиране на автомобила.  

  
Mazda 3

Засега няма информация зе дефектни бройки на европейския пазар
 
 
При проблемната производствена серия болтовете, с които са монтирани накладките, не са правилно затегнати в завода. При експлоатация накладките могат да се разхлабят и дори да паднат, което влошава спирачните възможности на автомобила, а може и да увреди главината.

Некачественият монтаж засяга само предните колела и само някои производствени серии на хечбека и седана Mazda 3, и на кросоувъра CX-30. И двата автомобила се правят в завода в Хирошима, Япония.

До момента няма информация за дефектни автомобили на европейския пазар. В САЩ засегнатите автомобили ще бъдат инспектирани в сервиза и болтовете ще бъдат затегнати, а при нужда - заменени.

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Probably put ( преди 3 години )
    Да сложат от кораб, били добри
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До #2 ( преди 3 години )
    Маздата ти най-вероятно е за европейския пазар, което означава правена в Япония, за това нямаш проблеми. Тука става дума само за модели за щатския пазар, правени в Мексико или др. За това бях писал и преди, не се подлъгвайте да си купувате евтини Мазди внос от Щатите, качеството не е същото.
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Лудогорец 8 ( преди 3 години )
    Abc, моята е 2018 модел взех я нива и вече е на 83 000 км и при мен засега само масло и филтри и сега наклафки трябва да сменям.
  • #4
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Ха ха ( преди 3 години )
    Скоро бмвтата ще изчезнат Мазда е по добра
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    abc ( преди 3 години )
    112, на колко км ти е маздата?... Питам просто от любопитство.
  • #2
    16 rate up comment 1 rate down comment
    112 ( преди 3 години )
    Явно качеството не е на същото ниво. Имам Мазда 3 от 2008 година и до ден днешен не е влизала в сервиз освен за смяна на консумативи (масло, филтри, феродо, крушки).Абсолютно безпроблемен автомобил.
  • #1
    4 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тези къртят от всякъде, влагат толкова усилия в развитието на нови технологии, та нямали време да проверят дали са затегнати болтовете