IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall разкри наследника на Hover H5

Новият китайски кросоувър ще се казва „Голямо куче“

В базата на Министерството на промишлеността на Китай се появиха снимки и подробности за новия всъдеход Haval с индекс B06, който представлява приемник на модела Great Wall Hover. 


Haval B06


Според официалните документи на ведомството, дължината на B06 е 4620 мм, широчината – 1890 мм, а височината – 1780 мм. Разстоянието между двете оси е 2738 мм, като за модела се предлагат 18-и и 19-цолови джанти.

За всъдехода засега е предвиден само един двигател – 4-цилиндров бенинов турбомотор с работен обем 1,5 литра и мощност 169 к.с. Всъдеходът ще получи система за задвижване на четирите с блокировка на задния диференциал.

Освен това, B06 ще бъде оборудван със система за избор на режимите на движение, като са достъпни 6 варианта – икономичен, стандартен, спортен, както и три, които зависят от настилката – пясък, кал и сняг.

Още снимки - вижте в галерията:


Името на модела беше избрано с конкурс в социалните мрежи. Най-много гласове получи вариантът 大狗, които се чете „Dà gǒu“. От китайски това се превежда като „Голямо куче“.

По-рано се появиха и снимките на екстериора и интериора на всъдехода. Дизайнът е в бруталния стила на Mercedes-Benz G-Class, по което китайски модел си прилича със Suzuki Jimny.

Снимки: Motor

0 от 500