IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Канадец летя до Германия, за да се оплаче от своя Mercedes

Посещението на собтвеника на нова S-Class в Щутгарт не даде резултат

Жителят на Канада – Да Тонг Ян и съпругата му Гифанг Хао, си купили през 2017 г. нов Mercedes-Benz S-Class, за който платили 155 000 долара. Семейната двойка си мислела, че така става собственик на най-безопасния луксозен седан на пазара, но година по-късно се оказало че това съвсем не е така, съобщава вестник Richmond News.


Mercedes-Benz S-Class


При едно от пътуванията воланът на лимузината блокирал, заради което автомобилът се ударил в бетонна стена. В сервиза на местния дилър, от който е купена лимузината, остранили проблема, като сменили кормилната уредба и върнали колата на собственика, обявявайки я за напълно безопасна. 

Това обаче се видяло недостатъчно на семейството, което настояло да им бъдат върнати парите или да им бъде даден нов автомобили. Съпрузите са на мнение, че превозното средство не е безопасно дори след извършените ремонти по него. Те дори заведоха дело срещу дилъра, като настояваха за обезщетение за психическите страдания, направените разходи и загубата на стойността на автомобила.

Олагането на решението на съда накарало Ян да се качи на самолета и да замине за Щутгарт, където е централата на Mercedes и на място да разговаря с представител на компанията. Той се срещна с един от мениджърите, който го разведе на обиколка в централата, но разговорите не дедоха резултат. Единственото, което получи Ян, беше имейл, в който се казва, че случаят ще бъде разгледан.

А в това време седанът S 550 седи в семайния гараж, като съпрузите категорично отказват да го използват. „Битката, която водим и пътуването до Германия не са нещо ексцентрично. Просто търсим справедливост – както за нас, така за други шофьори, които вероятно са попаднали или ще попадна в подобно положение“, коментира Ян.

Снимка: Car

0 от 500