IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-после ще оправят един от най-опасните пътища в България

Ботевград - Мездра става с четири ленти, временно се обикаля през Петрохан или Своге

Покритият със зловеща слава път между Ботевград и Мездра най-сетне ще бъде преустроен в четирилентов скоростен път. Работата по разширяването му започна днес и за целта тази част от международния път Е-79 е затворена, съобщават от Агенция Пътна инфраструктура. За леките коли са предвидени обходи през Петрохан и през Искърското дефиле. По-тежките камиони и автобуси (над 12 тона) са разделени според посоката - движещите се от Монтана към София задължително минават през Петрохан, а в пътуващите от столицата към Монтана и Видин ползват Искърското дефиле. Целта е да се намалят рисковете за пътуващите, обясняват от АПИ.


път, ремонт, Ботевград Мездра, АПИ

Ремонтът на първия участък от пътя трябва да приключи през ноември тази година


За момента се ремонтира само първият участък, от Ребърково до Лютидол, който трябва да бъде довършен до ноември тази година. В едната посока движението ще следва досегашния път, а в другата ще бъде изградено ново двулентово трасе, което ще обхожда Лютидол, Типченица, Новачене и Скравена. Работата по втория лот от пътя, от Лютидол до Новачене, ще започне по-късно.


обход път Ботевград Мездра

Движението на тежки камиони е разделено в двете посоки от съображения за безопасност. Схема и снимка: АПИ


Досега движението между Новачене и Ребърково ставаше по обикновен път с по една лента в посока. Заради натоварения трафик, пътуващите тежки камиони и множеството завои в този участък често се случваха катастрофи. В доста години пътят влизаше в класацията на МВР за най-опасните участъци в България.

  
Най-опасните пътища в България според МВР (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Сарафа ( преди 7 месеца )
    Много е важно бул. Сливница да бъде продължен от Сточна гара до магистрала Хемус.По възможност да бъде с три ленти в една посока.
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ненчо Славчев ( преди 7 месеца )
    Който кара автомобил пиян или дрогиран да работи безплатно две години да полага асфалт по пътищата като затворник.Отделно и други наказания и санкции.
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Соня Николова ( преди 7 месеца )
    Трябва да се организират залагания колко жертви за всеки ден ще има от катастрофи по пътищата.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Георги Давидков ( преди 7 месеца )
    Трябва да се изградят две качествени магистрали, от Видин до Бургас и от Силистра до Петрич.След това и разклонения и за други градове.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ненчо Славчев ( преди 7 месеца )
    От Видин до Силистра трябва да се построи широка магистрала.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Спас Ангелов ( преди 7 месеца )
    Такива пътища трябваше да прави неграмотната тиква когато беше на власт.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бойко Димитров ( преди 3 години )
    За това решиха да унищожат и без това некачествения път Монтана - Берковица - София. И какво очакват след това? Признателност, лоялност ли какво ли?Пътя вече пропадна и има коловози. Избори ли? Нещо не са си направили сметката правилно. Избори е имало ,ще има и в бъдеще важното е кой как е постъпил и на това и да си се надява.
  • #4
    13 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    е тва е класика - трябва да започне работата, за да усвоят парите. След първото символично разкопаване вече нямат никакъв зор. Даже, ако успеят да го проточат достатъчно, може нещо анексче, доплащане заради "непредвидени усложнения". На мутрите акълът им стига само за толкова - да крадат от асфалт
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 3 години )
    Лоши пътища в БГ бол.Както е казал колегата 1 - слагат машините и чакат.Същото е между Самоков и Дупница. Пътя е в ремонт от купища време без да има никаква активност. Може през последния месец да са се активизирали не знам, но не ми се вярва.
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Монтана баце, ( преди 3 години )
    А случайно да сте погледнали дереджето на участъка Монтана - Видин!?! Тия класации ги слага в малкият с джоб!!!