IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци, италианци и турци разработват масова хиперкола на ток

Моделът One е ще развива 1360 к.с. и ще струва не повече от 350 000 евро

Германската фирма Elektron Innovativ заедно с италианската Scuderia-E и турският производител на системи за съхраняване на електроенергия Imecar разработват хиперкола с мощност един мегават (1360 к.с.), която е получила името One. Нейната премиера ще се състои в рамките на автосалона в Женева догодина (неговото провеждане все още е под въпрос).


Elektron Innovativ One


Плановете на Elektron Innovativ предвиждат компанията да стане масов производител на електромобили. Засега обаче подробностите за One са съвсем малко. Известно е, че монококът на колата представлява смес от карбон, арамид и биовлакна, в чиято структура са интегрирани акумулаторни модули. 

Задвижването става с няколко електромотора със съвкупна мощност 1360 к.с., като едновременно с излизането на Elektron One ще бъде създаден и италианско-турски отбор за участие в шампионата на Формула Е. Идеята е той да тества технологиите, които ще се използват при следващите модели на компанията.


Elektron Innovativ One


Планирано е те да бъдат три на брой. Първо ще излезе откритата версия на One, а след нея – олекотен вариант за писта. След 5 години трябва да бъде готова хиперкола със състезателни технологии. Предвижда се още направата на електрически байк.

В компанията се надяват да произвеждат по 140 електромобила на година, като след време тази бройка ще трябва да достигне 500. Идеята е цените на One да бъдат в диапазона 300 000 – 350 000 евро.


Elektron Innovativ One

Снимки: Elektron Innovativ 


0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    При цена 700.000 лева ще е много масова, сигурно и като таксита ще я карат
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ахмед Мерчев ( преди 3 години )
    Дишат ми праха - аз отдавна съм готов с моя хипер автомобил, който е далеч по-добър и от най-смелите мечти на всички останали!
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Посочените нации най-често се събират в един автомобил, когато е полицейски: германските полицай карат италианец и турчин с белезниците отзад!