IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat Tipo ще се преобрази в няколко нови модела

Сред тях ще има крос версия и конкурент на Nissan Qashqai и Skoda Karoq

Fiat Chrysler Automobiles обяви намерението си да направи пълна моделна гама от хечбек сегмента, която ще се базира на настоящото поколение на Fiat Tipo. Твърди се дори, че нов хечбек вече се е качил на поточната линия в един от заводите на концерна. Компания му прави и пълноценен SUV, който да се конкурира с Nissan Qashqai и Skoda Karoq.


Fiat Tipo


По-рано ръководството на FCA обяви, че смята да реорганизира моделната си гама. Определящо място в този въпрос заема моделът Tipo. Ръководството на Fiat възлага специални надежди за разработването и производството на пълноценен SUV под своето лого. В момента Fiat няма такъв модел в този сегмент. Цялата реорганизация трябва да приключи до края на годината.

Шефът на компанията призна, че в средносрочен план е необходим подходящ всъдеход - може би част от разширеното семейство Tipo или директна замяна на модела. "От много години Fiat произвежда семейни автомобили, така че все още се ползваме с голямо довери от страна на клиентите", каза Оливие Франсоа. "Ето защо Tipo се справя добре. Това е много добра кола, но не е SUV". Очевидно е, че следващото поколение Tipo трябва да се премести в по-"подходящо пространство", тоест да се превърне в кросоувър", добави той.  Франсоа вярва, че високите продажби на семейни SUV от марки, ориентирани към стойност, правят навлизането на Fiat на този пазар два пъти по-важно.


Fiat Tipo


Ако стартът на това начинание се окаже неуспешно и моделът се сдобие с доста висока крайна цена - Fiat рискува да загуби огромни средства. От отделните точки си струва да се отбележи възможната поява на версия Tipo Cross за европейския пазар и за страните от бившата СССР. Тази модификация веднага ще стане конкурент на Dacia Sandero Stepway.


 

0 от 500
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Всички таксита в Испания бяха Фиат Типо. Миналото лято бях в Мадрид. Имам познати и тук, които си купиха като семейна кола и са доста доволни. Пластмасите са малко гадни вътре, но за тая цена няма претенции. Колата изглежда доста по-добре от това, което цената предлага.
  • #2
    3 rate up comment 12 rate down comment
    1234 ( преди 3 години )
    Италянска кола е оксиморон. Те си го знаят. Фиат концерна приключва както английските. Само дизайн с лошо качество и тънки сметки изкараваша 15 г и приключваш ... Пълни ***
  • #1
    6 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да си купиш фиат означава да станеш първи приятел на всички автомонтьори в града. Първата ми кола беше фиат и то купен само 5 годишен. Никога повече такива експерименти , още повече че сега типо се прави в турция.