IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS Q3, Porsche Macan и Alfa Romeo Stelvio в спор на пистата

Трите компактни кросоувъра се състезават на ускорение и спиране (ВИДЕО)

YouTube-каналът carwow сравни ускорението и спирането при три компактни кросоувъра – новото Audi RS Q3 Sportback, обновеното Porsche Macan Turbo и Alfa Romeo Stelvio Quadrofoglio. Машините се съревноваваха на драг на 1/4-миля, ускорение по време на движение и ефективността на спирачките.


Audi RS Q3, Porsche Macan и Alfa Romeo Stelvio


Най-скъпият и най-мощен от конкурентите е Alfa Romeo Stelvio Quadrofoglio, който разчита на 2,9-литров V6 с две турбини, развиващ мощност от 510 к.с. и 600 Нм. Теглото на италианския кросоувър е 1830 кг., а цената във Великобритания – 69 600 паунда. Недостатъкът на този модел е липсата на лаунч-контрол.

Обновеното Porsche Macan Turbo също е оборудвано с 2,9-литров V6, но мощността му е по-малка – 440 к.с. и 550 Нм.  Освен това, германският крсосоувър е с 200 кг. по-тежък от италианския си съперник. За Великобритания цената му е 68 500 паунда, като той разполага със система лаунч-контрол. 

Такъв има и другата германска машина в състезанието – Audi RSQ3 Sportback, която отстъпва на конкурентите си по почти всички показатели. Тя е най-евтина – 51 600 паунда, а под капака си има редови 5-цилиндров мотор с обем 2,5 литра, който развива 400 к.с. и 480 Нм. Все пак кросоувърът на Audi е най-лек от трите – 1700 кг.



В драг-надпреварата (ускорение на 1/4-миля, 402 метра) победителят е определен с фотофиниш, като конкурентите показват еднакви резултати с точност от 0,1 секунди. Най-динамичният кросоувър е определен от теста за ефективност при спиране със скорост от 113 км/ч.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500