IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hertz банкрутира, разпродава по 30 000 коли на месец

От Mustang Shelby GT 350 до Ferrari F12: в каталога на компанията има наистина страхотни оферти

Hertz, един от най-големите глобални оператори на автомобили под наем, подаде документи за фалит в САЩ, съобщава Reuters. Компанията е потърсила защита от кредитори по смисъла на прословутата Глава 11 от щатския закон за фалитите. Мярката обаче засега не засяга международните й поделения, които оперират в Европа (включително и в България), в Австралия и в Нова Зеландия.

Hertz, фалит

Основана преди 102 години, Hertz e сред глобалните лидери в рент-а-кар бизнеса, като освен едноименната марка притежава Dollar, Thrifty и още десетки локални брандове. Почти пресъхналият авиотранспорт и карантинните мерки обаче удариха изключитело тежко бизнеса й, увеличавайки задълженията до 19 милиарда долара. Hertz имаше 38 000 служители преди началото на кризата.

Подаването на документи за банкрут не означава край на бизнеса, а само преструктуриране. Най-голям акционер в Hertz е милиардерът инвеститор Карл Айкан.

Hertz, фалит

За да се измъкне от затрудненото положение, компанията планира да разпродава по 30 000 автомобила месечно до края на тази година, за да събере около 5 милиарда долара за справяне с най-спешните задължения. Общата флотилия на компанията в Северна Америка е около 500 000 автомобила.

Компанията е основана през 1918, когато Уолтър Джейкъбс предложил дузина Ford Model T под наем срещу заплащане. През годините компанията се утвърди като нарицателно за целия сегмент - най-вече благодарение на смелостта си да опитва неща, които другите избягваха. Hertz бе сред пионерите на т. нар. "луксозни наеми", предлагайки автомобили, до които иначе нормалният човек трудно би се докоснал. За да почете компанията, изданието R&T подбра най-екзотичните модели, отдавани под наем от нея. Някои от тях ще са част от голямата разпродажба в близките месеци.


13-те най-яки автомобила под наем, предлагани от Hertz (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Ние не знаем подробности и не знам доколко това е важно, но щом пишат за това, значи считат, че трябва и ние да знаем за това, и се очаква от нас да коментираме, но ние не знаем какво точно, затова все пак шеговито казано, ако наистина собственикът е милиардер, какво му пречи да стане милионер и да подпомогне за кратко проявилата се декапитализация на фирмата му. Ако бизнеса е умело управляван, то той ще възвърне позициите и печалбите си след това, не е ли така, но щом разпродава?? :))
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    #3 ( преди 3 години )
    в случая става дума за компания с огромен мащаб и с бързи обороти, които напълно са спрели вече почти три месеца, а лизингите на колите, наемите и заплатите на служителите си текат.
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Така е с много предприятия, защото в стремежа да завладеят пазари , взимат заеми, които няма как да върнат. Няма как да имаш 20 млн печалба годишно, а да вземеш милиар заем - .
  • #2
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    който купи 2 неуДачии за по 5лв/бр ще му подарят 1 рено за наказание!
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    вие кажете по колко ще пуснат дачиите...