IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-голямата фирма за коли под наем e пред фалит

Задълженията на Hertz достигнаха 17 млрд. долара

Кризата, причинена от пандемията от коронавирус, удари не само производителите на автомобили, но и компаниите, свързани по един или друг начин с индустрията. Една от тях е най-голямата фирма за отдаване на автомобили под наем – Hertz, която е пред фалит, съобщава Bloomberg.


Hertz


Историята на американската компания зпочва още през 1918 г., като до момента тя работи в 12 000 града в 145 държави. През 2019 г. Hertz завърши със загуби от над 100 млн. щатски долара, а пандемията от коронавирус е  на път да забие последният гвоздей в ковчега на фирмата.

В момента юристите на Hertz водят активни преговори с кредиторите, като се опитват да достигнат споразумение за разсрочване на дълговете. Повечето анализатори са на мнение, че шансовете за спасение на компанията са нищожни и се очаква процедурата по обявяване на банкрут да стартира до дни.

За 3 месеца от началото на годината акциите на Hertz спаднаха със 73%, а компанията беше принудена да съкрати част от персонала си. Тя обаче пропусна голяма част от лизинговите плащания за своите автомобили.

Снимка: Hertz

0 от 500