IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 става кабриолет, но не е никак евтино

Преобразяването на електромобила излиза колкото неговата стойност

Американското тунинг-ателие Newport Convertible Engineering (NCE)  предлага услуга за превръщането на най-достъпния електромобил на Tesla – Model 3, в кабриолет със свалящ се покрив. Услугата обаче не е никак евтина – вариантът с електрически механизъм за сваляне и поставяне на покрива излиза 39 500 долара. В същото време базовата цена на Tesla Model 3 е 39 900 долара.


Tesla


Високата цена се обяснява със сложността на преработката. За да може стандартният Model 3 да се превърне в кабриолет, се налага специалистите първо да го разглобят напълно, да усилят конструкцията на каросерията и да да заменят железния покрив с такъв от плат.

Все пак клиентите могат да икономисат средства, като си поръчат кабриолет без функция за електрическо сваляне на покрива. В този случай това става механично, тост на ръка, но пък цената е с 29 500 долара.

От ателието съобщават, че преработката на електромобила в кабриолет отнема между 2 е 3 месеца, като клиентът трябва да достави собствен Model 3. Компанията NCЕ има представителства в цял свят, така че е готова да изпълнява поръчки почти навсякъде.


Tesla


През 2014 г. от Newport Convertible Engineering предложиха на Tesla съвместно производство на 5000 кабриолета на базата на Tesla Model S, предназначени за пазара в Китай. Тогава доработката на електрическия седан беше оценена на 29 000 долара, но проекта така и не беше одобрен.

Снимки: NCE

0 от 500