IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault затваря 3 завода, за да пести средства

Компанията планира да намали разходите с 2 млрд. евро

Френският автомобилен производител ще спре производство в 3 от фабриките си, като това е стъпка от реализиране на плана за намаляване на разходите с 2 млрд. евро, съобщава Automotive News.


Renault


Според информациите, ще бъдат затворени фабриката в Диеп, където е сглобява спортния модел Alpine 110, заводът за резервни части в покрайнините на Париж, както и този за двигатели и скоростни кутии до Лориен.

Друго съоръжение, в което ще бъдат наложени ограничения на производството, е фабриката във Флинс. Там се сглобява Nissan Micra, като имаше намерение нейният капацитет да бъде разширен и да се произвеждат и други модели. Това обаче няма да се случи.


Renault


Освен това, в Renault планират да съкратят около 400 работници от завода в Ново Место (Словения), където се произвеждат моделите Clio, Twingo и електрическият Smart Forfour. В момента фабриката работи на три смени, но ще премине на две и съответно 400 човека ще бъдат освободени. Ако тези съкращения не дадат резултат, не се изключва и преминаването на една смяна, което означава още освободени работници.

Освен затваряне на фабрики и намаляване на производство, френската компания ще съкрати и моделната си гама. От нея отпадат вановете Espace и Scenic, както и седанът Talisman. Най-вероятно същото ще се случи с хечбека Megane и кросоувърът Koleos.

Снимки: Renault

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Jean Renaut ( преди 3 години )
    Ами то... Както е тръгнало.. Хич да не работят вече. Да знаем веднъж завинаги че Рени приключи с производството на родни автомобили!
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Автолюбител ( преди 3 години )
    Голямото Рено Талисман ще се прероди в Лада.
  • #2
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Панов ( преди 3 години )
    Как може да кръстиш модел "талисман", или "колеос", и да очакваш това да се продаде? Трябва да има анти-гравитационен двигател, за да купя кола с такова име, и ще е само за да изскубя двигателя от нея. Те направиха преди 20 години два -три много добри серийни бензинови двигателя - милионници, но оттогава се надпреварват кой ще направи по-голям *** , ще му сложи по-тъпо име, и ще го продаде за повече пари.
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Ексела здраво ще ги удари. Меган и Колеос са им топ модели но ще загубят битката с Ексела. Каквото и да говорят за г-н Гон, той поне не гледаше Ексела. Сегашните "шефове" май само това правят. Надявам се скоро да започне работа новият бос от Сеат, и Ексела да изтече в канализацията.