IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault готви 2 електрически кросоувъра до 2022 година

Единият ще бъде крос-хечбек с компактни размери

През 2022 г. корпорацията Renault ще пусне на европейските пазари два нови електромобила. Това призна пред Autocar директорът по електрическите автомобили на френския производител Жан Норманд.


Renault


Единият от кросоувърите ще бъде с дължина 4,5 метра, а вторият ще е с по-компактни размери и ще представлява „крос-хечбек“. Двата модела ще получат идентични задвижващи електрически агрегати, като ще бъдат изградени на платформата CMF-EV, която инженерите на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi разработиха за модели на ток.

Първият електромобил на тази архитектуа беше концептуалният модел Morphoz, представен през миналата година. Този електромобил може да променя самостоятелно формата си в зависимост от режима на движение.


Renault

Двата модела на ток на Renault ще могат да се похвалят с впечатляваща аеродинамика, като благодарение и на нея ще изминават до 550 км с едно зареждане. Останалите характеристики – производителност на моторите и капацитет ще станат ясно през 2021 г.

Снимки: Renault

0 от 500