IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го най-после серийния Nissan GT-R50

Суперавтомобилът ще бъде произведен в 50 бройки на цена от 1 милион долара (ГАЛЕРИЯ)

Вече видяхме прототипа и официалните рендери на производствения модел и сега Nissan най-накрая пусна реални снимки на модела GT-R50 от Italdesign. Това е автомобилът, който двете компании искаха да докарат на салона в Женева, но трябваше да прибегнат до план Б заради пандемията от коронавируса.


Nissan GT-R50 by Italdesign


Линията на покрива на този суперавтомобил е намалена с 54 милиметра в сравнение с GT-R Nismo от моделната 2018 година, на който е базиран. Самият покрив е различен, тъй като включва по-ниска централна секция, обградена от повдигнати външни участъци. LED фаровете придават на автомобила свеж вид, докато масивното крило отзад може да се регулира. Другите промени отвън са 21-цоловите алуминиеви джанти, които са изключително за този модел. Забавен факт е, че моделът, всъщност, е проектиран от Nissan от екипите му в Европа и Северна Америка.

Интериорът не е подложен на същото ниво промени като екстериора, но в салона доста по-щедро са използвани въглеродни влакна, кожа и алкантара. Това е напълно очаквано за специално издание с ограничен тираж, но те наистина не могат да скрият възрастта на GT-R. В крайна сметка R35 е на около 13 години...


Nissan GT-R50 by Italdesign


Nissan GT-R50 от Italdesign се предлага с механични подобрения, като използва обновена версия на 3,8-литровия V6 двигател с туин-турбо. Той развива 710 конски сили или 110 к.с. повече от GT-R Nismo или Track Edition. От Nissan казват, че са успели да увеличат максималния въртящ момент, генериран от двигателя VR38DETT, до 780 Нм, което е ръст със 128 Нм.

Всичко това е довело до инсталирането на подсилена секвенциална шестстепенна трансмисия с два съединителя, трябвало е да се добавят и спирачките на Brembo. Bilstein се е погрижила за преработеното окачване, а гумите са Michelin Pilot Super Sport с размери 255/35 R21 отпред и 285/30 R21 отзад.

Още снимки на модела - в галерията:

Въпреки че Nissan приема поръчки за модела още от декември 2018 г. и ще бъдат направени само 50 бройки, не всички са продадени. Това може да е свързано с доста високата цена от 990 000 евро (1,08 милиона долара), което е близо пет пъти повече от най-скъпия GT-R - Nismo (212 445 долара). Първата партида автомобили за клиентите ще бъде доставена в края на 2020 г. и началото на 2021 г.

Снимки: Nissan/Motor

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Жоре ( преди 3 години )
    ...и един айфон P100D, който тежи колкото Supra и GTR взети заедно ви прай криви и двамата! ;)
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До 9 ( преди 3 години )
    хаха ама верно си много *** ти нали знаеш, че тоя нисан може да се надупи съвсем спокойно до 1000- 1200кс ? GTR държат всички рекорди незнам какво я пробутваш супрата тука изобщо хаха
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До 9 ( преди 3 години )
    Хахахаха кажи честно! Това искам да го видя. От кога тойота е в калса супер кар???? С тея 340 куци кончета и цеееели 4 секунди до 100,къде изобщо я слагаш? Ама сега ще ми кажеш ама тя ще е наточена, тя ще е не знам си каква. Е добре де, ами ако наточим и тоя нисан ко ша стани? Ей така лекичко да го бутнат с едни 300 кончета +. Искам да я видя тая супра колко мощно ще се на ***. Смешкооо
  • #9
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Маняк ( преди 3 години )
    С една дума КУРНИК
  • #8
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Бегачки ( преди 3 години )
    Майтапа е когато си с такава и някоя тунингована супра те счупи на магистралата.
  • #7
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Все тая ( преди 3 години )
    Пак дипломираните пешеходци се изказват.абе деца, гледайте си уроците. Като ви е прекалено кисело гроздето не го плюйте. Ще има кой да ги купи не се притеснявайте. Има хора, които могат да си го позволят, а не като вас.
  • #6
    7 rate up comment 23 rate down comment
    МеханикЪ ( преди 3 години )
    УжасТт, по-добре да не го пускат в производство изобщо... *** грозната дупара... :Хх
  • #5
    3 rate up comment 13 rate down comment
    #3 ( преди 3 години )
    другите сигурно ги е шубе от брадвата, с която въпросните дизайнери проектират...
  • #4
    15 rate up comment 34 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    Кой ще го купи тоя боклул 1 млн долара трябва да си изkyфял дрътак ама дори и те купуват ферарита.
  • #3
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Само да се чудиш къде са тея дизайнери и защо другите фирми нямат достъп до тях...