IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes спря производство

Причината е в липсата на резервни части от Мексико

Германският концерн Daimler спира работа в завод за производство на кросоувъри Mercedes-Benz поради липса на резервни части от Мексико. Фабриката в щата Алабама няма да сглобява автомобили през цялата следваща седмица. Служителите получават възможност да вземат платен или неплатен отпуск и да кандидатстват за държавни и федерални обезщетения за безработица. Там се произвеждат моделите GLS и GLE.


Mercedes - производство


Американският завод на Mercedes отново отвори врати в края на миналия месец след пауза от пет седмици, тъй като по-голямата част от производството в Съединените щати беше закрито поради епидемията от  коронавируса. Сега, когато американските автомобилни производители планират да възобновят операциите си, като започнат от следващата седмица, правителството на Мексико изпрати смесени съобщения, че техните заводи ще отворят в близко бъдеще.

В петък мексиканците обявиха, че всички фабрики в страната могат да бъдат отворени преди 1 юни, ако спазват различни мерки за сигурност. Представителите на Daimler в Германия и САЩ не коментираха веднага. От компанията обявиха на служителите в завод в Алабама, че неработните дни ще бъдат отработени от 29 юни до 1 юли включително, когато предприятието трябваше да бъде затворено за традиционната си кратка лятна ваканция.

0 от 500