IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti постави странен рекорд

Компанията смени петима президенти за малко повече от година

Японският производител Nissan преживява трудни времена, а положението при дъщерната му компания Infiniti е още по-тежко. Марката напусна някои основни пазари, сред които е и Европа, като се готви за сериозни промени в моделната си гама. И едновременно с това записа рекорд по смяна на ръководители за последната година и половина.


Infiniti


Последният президент, задържал се за по-дълъг период начело на Infiniti, беше Роланд Крюгер, който през 2014 г. напусна BMW и ръководи японския бранд до януари 2019 г. Той си тръгна неочаквано, като според злите езици стана жертва на лова на вещици, организиран от Nissan след скандала с ареста на Карлос Гон.

На мястото на Крюгер спешно беше назначен французинът Кристиан Мение, който до този момент беше работил 12 години за Nissan. През март 2019 г. Мение обяви, че Infiniti се оттегля от европейския пазар, а през май самият той напусна Nissan, за да оглави Jeep. Така французинът се задържа на поста едва 4 месеца.

За изпълняващ длъжността временно беше назначен изпълнителният директор на Nissan – Кристиан ван ден Хенде. Освен това, веднага след напускането на Мение беше решено щаб-квартирата на Infiniti да бъде преместена от Хонконг в Йокохама, където е базиран Nissan. И съответно последва нова смяна на върха – от 1 април за президент на компанията беше назначен канадецът Майк Колеран, който работи за Nissan от 2011 г.

И той обаче се задържа на поста за кратко, тъй като от 1 юни става вице-президент по маркетинга и продажбите на американското подразделение на Nissan. А начело на Infiniti застава Пейман Каргар (на снимката), който е в автомобилния бранш от 24 години. През 1996 г. той започва в Renault, а от 2017 г. е в Nissan. В последно време Каргар е контролирал дейността на марката в 80 държави.

Новият президент ще бъде директно подчинен на изпълнителния директор на Nissan – Кристиан ван ден Хенде. А основната му задача ще бъде пълна трансформация на гамата на Infiniti, която предвижда излизане на 5 нови модела през следващите 3 години. Първият от тях трябва да бъде купеобразният кросоувър Infiniti QX55, след който ще излезе и ново поколение електромобили.

Снимки: Infiniti

0 от 500