IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Dacia Logan става хибрид

Моделът ще използва платформата на Renault Clio

Компанията Dacia подготвя излизането на пазара на ново поколение на седана си Logan, съобщава френското издание L`Argus, които публикува информация и изображения на бъдещия модел, чиято премиера ще се състои до края на годината.


Dacia Logan


Първо ще се появи версията с 1,0-литров турбомотор TCE в два варианта на мощност, а също така и модификация с 1,5-литов турбодизел. В основата на новия Logan ще бъде платформата CMF-B, на която е изградено и последното поколение на компактното Renault Clio. 

От публикуваните скици става ясно, че автомобилът ще получи радикални промени във външния си вид. Седанът ще остане без ръбатите детайли по каросерията и ще има по-големи габарити. В салона ще бъде поставен нов преден панел, както и съвременен информационно-развлекателен комплекс. 

Главната новост при Logan обаче ще е хибридният мотор E-Tech, чието използване става възможно благодарение на новата платформа. Агрегатът се състои от 1,6 литров атмосферен мотор, два електрически двигателя и скоростна кутия без съединител. Съвкупната мощност на системата ще достига 140 к.с.

Само на електричество тази версия ще изминава не повече от 2 км. Хибридната система E-Tech няма нужда от зареждане, предлага нисък разход на гориво и малки нива на вредни емисии. Платформата позволява добавянето на стартер-генератор, който ще подобри екологичните показатели на модела.

Версиите с бензинови и дизелови двигатели ще се появат на пазара в началото на 2021 г., но хибридният вариант ще излезе не по-рано от 2023 г.

Снимки: L`Argus

0 от 500