IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи снимки на новата Dacia Sandero Stepway

Третото поколение на модела ще се появи на пазара още тази година

Разработката на третото поколение на Dacia Sandero продължава 8 години, като моделът трябва да се появи на европейския пазар до края на годината. Крос-версията на хечбека Sandero – Stepway, също ще бъде „преиздадена“. 


Dacia Sandero Stepway


Германското издание Auto Zeitung публикува снимки на всъдеходния вариант, като публикува и подробности за модела. Автомобилът получава нови брони, продълговати фарове, както и тънки и плоски светодиоди. Като цяло Stepway си остава компактен хечбек, но дизайнът му до голяма степен ще повтаря този на новия Duster.

Големи промени ще има в интериора на модела, който ще бъде съществено модернизиран. В средата ще бъде поставен големия сензорен екран, познат от Renault Clio. Именно от френския мдел ще бъдат взети много от елементите, в това число и лоста за превключване на скоростите.


Dacia Sandero Stepway


Новото Sandero преминава на съвременната платформа CMF-B (Common Modular Family), която е в основата на петото поколение на Clio. Благодарение на нея, могат да бъдат създаден електрически и хибридни версии на всеки автомобил, но при румънския автомобил вероятно такива няма да има, тъй като ще увеличат съществено неговата цена.

Със сигурност, в Европа хечбекът и неговата крос-версия ще получат нов 1,0-литров атмосферен мотор с 3 цилиндъра и мощност 75 к.с., както и негов вариант с турбо, развиващ 100 к.с. Възможна е и появата на 1,33-литровия двигател, създаден съвместно от Renault и Daimler, като и 1,5-литров турбодизел с мощност 85 и 115 к.с.

Снимки: Auto Zeitung

0 от 500
  • #4
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Картон Гон ( преди 4 години )
    Карам Дачия от 2013, до момента няма правени ремонти освен смяна на 1 преден габарит, 2 бушона. Седалки шит и нз си кво, но колата с оборудване до горе беше под 30 к, докато базата на АСТРАТА е 30к, като сложиш екстри отиваш спокойно на 45-50к парички, което не е малко за кола от С сегмент. Опел са скъпи автомобили ВЕЧЕ, като цяло автомобилите поскъпнаха също както смартфоните. 2012 взех флагман с договор за 700 лева, сега го взимам за 1600+. Всички много дигнаха цените, а свалиха надеждността.
  • #3
    2 rate up comment 7 rate down comment
    до 2 ( преди 4 години )
    абе човека не казва , че опела е премиум марка, но е прав че която и да е астра от 2014-2016-та е с много по-добро качество и комфорт от дачията.
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "м да а" карай си опелчето.. то и то е пълен шит, *** важното е да се кефиш...
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    м да а ( преди 4 години )
    Най-после смениха дръжките на вратите, декември си търсих кола и модела със заводско газово излизаше под 10 000? с един ваучер от 250? в авто газ, застраховка и 2 години поддръжка, но още докато отваряш вратата и вече чакаш да ти остане в ръцете, седалките -пълен шит....