IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Mokka отслабна със 120 кг и остана без 4х4

Новото поколение на кросоувъра преминава финални тестове

Компанията Opel разкри нова информация за следващото поколение на кросоувъра Mokka, който в момента минава финални изпитания. Моделът сменя платформата, сваля 120 кг. от теглото си и остава без модификация със задвижване на четирите колела.


Opel Mokka


Затова пък ще има напълно електрическа версия, която ще използва същата платформа. Устойчивостта на каросерията към усукване е увеличена с 1/3 в сравнение с предишното поколение. А отпадането на системата 4х4 се дължи на преминаването към нова архитектура, която е в основата на Opel Corsa и Peugeot 2008.

Клиентите ще могат да избират между няколко силови агрегата - бензинов с 3 цилиндъра и обем 1,2-литра, 1,5-литров дизел и електрически с мощност 136 к.с. Версията на ток ще изминава 320 км с едно зареждане на батериите.


Opel Mokka


Следващото поколение на Opel Mokka ще се качи на производствения конвейер през есента, а продажбите на модела, в това число и на електрическата му версия, ще стартират в началото на 2021 година.

Снимки: Opel

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    за в Бг една "Панда 4х4" е повече от прилична , преди нова година ходих да я пробвам и е учудващо удобна , багажника точно за покупките , със зимни гуми си е доста проходима, ако си из провинцията една "Нива" , заради евтината поддръжка.
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Гадна малка еднодневка, всяка част в тая кола е компромис с качеството и е направена да е възможно най евтиното. За тея пари по добре да си вземеш 2ра употреба кола