IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как пестят най-богатите хора при пътешествие с автомобил?

Повечето милионери не са склони да харчат парите си, сочи проучване

Ако си мислите, че богатите хора посещават само скъпи бутици и се хранят в най-луксозните ресторанти, то бъркате сериозно. Те са богати, защото пестят от всичко, в това число и от пътешествия с автомобил. Как стартира едно пътуване при обикновен човек? Правилно – с избор на локация и подготовка на автомобила. А как стартира то при богатите хора? Ами – по същия начин, поне това показва проучване на американското издание Edmunds.com.


скъпи коли


Според изследването, през последните 5 години най-търсеният нов автомобил на пазара в САЩ от хората с годишен доход над 250 000 долара е пикапът Ford F-Series. Явно си мислите, че американците обичат повече всъдеходите, отколкото скъпите спортни коли. Не, те просто обичат повече пари и искат те да бъдат в техните джобове, а не в чуждите. След пикапите на Ford по популярност се нареждат Jeep Grand Cherokee и Jeep Wrangler, а в топ 5 място намират още Lexus RX и BMW X5. 

Оказва се, че дори собственикът на Mercedes-Benz G-Class няма да тръгне на дълго пътешествие със воя всъдеход, който си харчи доста дори по американски стандарти (все пак това е една от страните с най-евтин бензин). 

„Ако вашият съсед може да си позволи да кара скъпа кола, то това съвсем не означава, че той не си прави сметката и е готов да плаща огромни суми за гориво“, категоричен е експертът по продажбите към агенция Truetrae.com - Трей Бодж.

При избора на хотел и ресторант по пътя дори най-богати хора внимателно проучват цените. Според проучването на Edmunds, едва 1% от богаташите се спират на най-скъпите хотели и места за хранене. Голяма част от състоятелните клиенти дори се пазарят предварително за цените на храната и на нощувка, без да се притесняват. И още нещо – ако някой от тях си позволи да се отпусне, тоест да похарчи сериозна сума за гуляй с компания, то следващото подобно изпълнение съвсем няма да бъде скоро.

Снимки: Autonews

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    за мен всеки с над няколко милиона е богат.. пък ти си ги разделяй на 17 класи и подкласи :)
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 5Проблем идва и от това, че хората не искат огромна маса, която счита себе си за бедна или "нисша" класа. Затова имаш работническа, ниска средна, средна средна, висока средна (тук слагаш тези, за които не си сигурен - 150 000+ годишен доход и не високи активи, хора, котио не работят за да имат добър живот и нагоре) и вече имаш богати и свръхбогата. Добави и "социално слабите" и ето ти ги 7 класи.
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Може би за това са милионери ... да харчиш преч пръсти порсто не става. Познавам *** със 6 цифрени годишни доходи, и хоп - корона, съкратиха ги от работа и теглиха бързи кредити по 1000 лева и се прибраха при мама и тата! А преди това бяха с костюми и поршета.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #4 значи - има ИТ специалисти и ИТ спициалисти - пак нали. Стандартна заплата програмист варира между 80 и 120к долара годишно. Тези могат да станат милионери в смисъла на 1-2 милиона, но тук се говори за една друга група с доходи НАД 250 000 долара годишно, които ако са ИТ са в доста горна част на йерархията ИЛИ са в други сфери с доста сериозен приход. Такива ако не ги броиш богати какви са? средна класа?
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Имам приятел, който работи в ИТ сектора в САЩ и си говорим често по Интернет. Той смята, че както е нормално един средностатистически ИТ специалист в България да разполага около 100-ина хиляди долара активи, ака е нормално един ИТ специалист в САЩ да е милионер по тези параграфи. Така че Милион в САЩ отдавна не е нещо специално. Още повече като се сметне около 6%-отава инфлация на годишна база там.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    иначе, че богатите са дзифти е ясно.. как иначе са забогатели :) Шегата на страна - доста са такива от тези които познавам чужденци имам предвид.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #1 не си прав - има богаташ и богаташ... има милионери има и милиардери. Тези които са с доход над 250к долара (над 450 000лв.) годишно, спокойно могат и често са в първата група на милионерите, което както и да го гледаш е вид богаташ. Със сигурност не е средна класа или пък бедняк. Дори в щатите където има доста милиардери