IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как изглежда Porsche 911 на кибер бъдещето

Един невероятен проект на независим дизайнер (ГАЛЕРИЯ)

Дизайнерите на Porsche често отнасят подигравки, че имат най-лесната работа в света. В крайна сметка 911 от поколение в поколение практически не се променя, а другите модели на марката просто го копират. Най-вероятно това ще продължи и в бъдеще. Едва ли някой ще рискува драстично да се отдалечи от замислената концепция.


Cyber 677 Porsche


Извън германската компания обаче, има много дизайнери, готови да се опитат да променят стила на автомобила. Един от тях е Павел Брешке. Независимият автомобилен дизайнер създаде впечатляващ проект, наречен Cyber 677 Porsche, който превръща 911 във футуристичен автомобил.

Той искал да направи нещо ново, а не просто още едно копие на Porsche 911. "Тази идея ме принуди да наруша някои от основните характеристики на марката, но исках да съхраня общия силует, който е много разпознаваем в цял свят", обяснява Бреше. Въпреки, че запазва разпознаваемия силует на 911, всичко останало е променено, включително емблематичната форма на фаровете, които изглеждат подобно на това, което може да се види в новите Genesis GV80 и G80.

Още снимки - в галерията:

Друга поразителна подробност е липсата на задно стъкло или по-точно намаляването му до размер, който го прави неизползваем. Cyber 677 Porsche е оборудван с камери за обратно виждане вместо странични огледала, така че приемаме, че те осигуряват достатъчна видимост.

"Целта беше да се създаде един по-твърд стил, който да може да се свърже с кибер света, но в същото време да се запазят някои меки повърхности, които да направят силуета хармоничен", добавя дизайнерът. Трудна задача, но изглежда успешна. Що се отнася до интериора, той изглежда още по-футуристичен от екстериора, като същевременно запазва някои от типичните дизайнерски решения на Porsche. Като например тънката централна конзола.

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 12 rate down comment
    край ( преди 3 години )
    Германци и кибер?!? Това е забранено да се споменава в едно изречение.Германците са загубили второта световна война. Високите технологии поради това, че са и военни технологии са им забранени.Германците не правят смартфони, таблети, компютри, телевизори даже и климатици. Електрическите коли няма да са германски.Виж тенекии могат да огъват всякак - прекрасно. Талиги могат да конструират всякак. Конски сили огромни могат да вадят, но високи технологии ... Ще могат като се освободят от САЩ.