IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще построи отделен завод за пикапа си

Локацията на Cybertruck Gigafactory ще бъде обявена до 3 месеца

След като само преди дни компанията Tesla публикува положителния си финансов отчет за първото тримесечие на 2020 г., сега сега производителят на електромобили запозна своите инвеститори с близките си планове. И обяви как се подготвя за старта на производството на пикапа си.



Оказва се, че компанията от известно време търси площадка за строителство на отделна фабрика, в която ще се сглобява модела Cybertruck. Впрочем, самото предприятие ще се казва така - Cybertruck Gigafactory. Според шефа на Tesla – Илон Мъск, мястото на завода ще бъде съобщено до  3 месеца.

Според медиите в САЩ, най-вероятно става дума за Средния Запад, но Мъск уточнява, че властите на много щати са готови да приемат фабриката, тъй като тя ще бъде сериозен стимул за местната икономика. Споменаваните варианти са Нешвил (Тенеси), Джоплин (Мисури) и Уичита (Канзас). Условията на Tesla е заводът да бъде близо до Източното крайбрежие, тъй като освен Cybertruck  в него ще се прави и новия кросоувър Model Y.

Първите доставки на пикапа до крайни клиенти трябва да бъдат осъществени в края на 2021 г., като към момента този график не е променян.

Снимка: Tesla

0 от 500