IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Geely показа новия си флагмански кросоувър

Моделът HaoYue струва 18 000 долара, ще се продава и в Европа

Китайският автомобилен производител Geely представи официално днес своя флагмански кросоувър HaoYue, който вече е наличен в местните автосалони.


Geely HaoYue


Новият кросоувър е малко по-голям от Geely Atlas, като дължината му достига 4835 мм (316 мм повече от Atlas), а междуосие - 2815 мм. По размери HaoYue, чието име се превежда като "Ярка луна", по-скоро се доближава до Toyota Highlander. Той ще се предлага в конфигурация от 5, 6 и 7 места. В салона се забелязва преден панел с ефектен "плаващ" мултимедиен сензорен екран, виртуален приборен панел и оригинален електронен селектор за скоростите.

По отношение на моторната гама производителят предлага на клиентите избор от два турбо двигателя: 1,5-литров с мощност 177 конски сили и 1,8-литров, който развива 184 коня. Инженерите на Volvo взеха участие в разработването на по-малкия по обем двигател. Опционално кросоувърът може да бъде поръчани с 48-волтов стартов генератор. Задвижването може да бъде предно или на четирите колела.

Още снимки - в галерията:

Сред наличното оборудване има множество системи за сигурност и популярни асистенти на водача. Освен това кросоувърът може да се похвали с кожена тапицерия, безжично зареждане за всякакви джаджи, стъклен покрив с люк и др. По предварителна информация базовата цена на модела в Китай ще бъде 17 900 долара. Освен това HaoYue ще започне да се продава след известно време на други пазари, включително в Европа.

Снимки: Geely

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пламен ( преди 3 години )
    До 4: Колега, ако ми кажеш кой утвърден производител със СУВ в моделния си ред предлага кола за 54 000 лв ( по твоите преположения за 30 000$) ще ти стисна лично ръката, бирата и тя ще е от мен. Не говорим за Датчия обаче...
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пламен ( преди 3 години )
    Абе Great Wall дето ги произвеждаха в Баховица и те бяга БГ производство, ама май бая плюха по тях...това нали във връзка с подкрепата на родното производство...
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    БАЗОВАТА е 18хил$ в Китай , което в европа ще е 24000?, като го обурудваш малко и ще стъпи 30, цена на която имаш подобни решения на утвърдени марки.
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Дачия те са румънци и съседи а и са бели а не азиатци.И идват на море тук.
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Пламен ( преди 3 години )
    И кое по-точно родно да подкрепяме?Велосипедите Балкан и гумите произведени във Видин ли?А забравих може би *** рено и ровърите дето ги произвеждат във Варна...
  • #1
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Потребител ( преди 3 години )
    Никога вече нищо китайско не трябва да се купува!Ако ще и килограм котайско злато без пари да ми дават не го искам!Светът сега се чуди как да се отърве от безумията китайски-разберете,че е предателство да се подпомага икономиката на Китай,а не родната!