IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи снимки на електрическото BMW iX3

Кросоувърът ще се прави в Китай, но ще се продава в цял свят

Компанията BMW се подготвя за премиерата на изцяло електрическа модификация на кросоувъра си X3. Тя ще се казва iX3, като първи снимки на модела се появиха в интернет-пространството.


BMW iX3


Версията на ток се отличава от стандартния вариант по различните брони, предните криле, липсата на позната решетка на радиатора с големи „ноздри“, както и по специалните джанти. Те са с 15% по-леки и намаляват аеродинамичното съпротивление с 5%, а разхода на електроенергия – с 2%.

Част от техническите характеристики на електрическото BMW iX3 бяха обявени още през миналата година. Кросоувърът ще бъде оборудван с електомотор с мощност 286 к.с., поставен на задната ос и батерия с капацитет 74 кВт/ч. Тази комбинация трябва да осигури пробег от 440 км с едно зареждане.


BMW iX3


Серийната версия на iX3 ще бъде представена до края на годината, като ще стъпи първо на пазара в Китай, където и ще се произвежда. Кросоувърът на ток ще бъде глобален модел, като ще се продава по цял свят.

Снимки: Carsweek

0 от 500