IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover получи електромотори на Tesla

Ателието E.C.D. Automotive Design подготви версия на ток на всъдехода

Компанията E.C.D. Automotive Design от Флорида обяви проект за преобразуването на класическия всъдеход Land Rover Defender в електромобил. За целта ще бъдат използвани електромоторите на Tesla Model S във версията със задвижване на четирите колела.


Land Rover


Капацитетът на акумулатора ще бъде 100 кВт/ч, което трябва да стигне за пробег от 354 км. Зареждането на батерията ще отнема 5 часа, а американското ателие обещава ускорение от 0 до 97 км/ч (60 мили) за 5,5 секунди. Цена на всъдехода не е обявена, но ако се ориентираме по бензиновите предложения на Е.C.D., тя ще превишава 200 000 долара. В тази сума влизат доработките в окачването и интериора, които са доста големи.

При версиите на Tesla със задвижване на четирите колела електромоторите са поставени напречно и всеки задвижва по една ос. При Defender  двигателят ще е надлъжно в центъра на рамата, като редом с нея ще е поставена раздатка, а осите ще бъдат свързани с карданови валове. Тяговата батерия ще бъде разделена на два блока – преден и заден.

Още снимки - вижте в галерията:

Преди време класическият Defender беше превърнат в електромобил и от компанията Land Rover, но това беше по-скоро експеримент. Производителят обаче не предвижда разработката на версия на ток, но ще има хибрид вариант, който ще се зарежда от мрежата.

Снимки: E.C.D. Automotive Design

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това е единственото практично приложение на теслите- да вземеш батерията и да изхвърлиш останалия талаш. С частите спасяваш наистина ценни автомобили.