IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо крос-купетата са толкова популярни?

Купувачите им са средно 4-5 години по-млади от феновете на всъдеходите, показва проучване

Въпреки противоречивия си външен вид, крос-купетата вече са сред най-продаваните автомобили в света. Поради това не е изненадващо, че производителите един по един навлизат на този пазар. Всичко започна с BMW X6, който беше един от първите, които получиха наклонена линия на покрива, напомняща на купетата.


BMW X6


Сега на пазара изборът на такива кросоувъри е много голям. Сред тях са още Audi Q8, Porsche Cayenne Coupe, Volkswagen Atlas Cross Sport. BMW пък разшири линията си крос-купета с моделите X4 и X2. А Mercedes-Benz има AMG-GLE 63S. Всичко това обаче не дава отговор на въпроса - кой изобщо купува такива автомобили?

Изследователската и консултантска компания Strategic Vision предложи своя версия на отговора на този въпрос. Те го подготвиха въз основа на данни за купувачите на нови автомобили. Според тях такива SUV (или SUC - Spotr Utility Coupe) се купуват от хора, които са от четири до пет години по-млади от средния купувач на кросоувъри.

Това не само намалява средната възраст на собственика на определена марка, но и увеличава привлекателността на бранда. Освен това в Strategic Vision са уверени, че такива купувачи са по-малко чувствителни към цените, така че производителите на автомобили могат да ги увеличат, без това да повлияе на продажбите.

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Край ( преди 3 години )
    Всичките имат силуета на голяма опел кадет /капка/. По старите знаят за какво говоря.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Бла-бла-бла.., ама истината е, че ги купуват хора с пари! Айде виж отблизо GLE, или GLS, па после ми обяснявай колко е грозно!!
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Идея нямам колко трябва да е зле човек, за да си купи подобно нещо.
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Лично за мен, кросоувърите като например GLC купе и X6 са супер грозни коли. Айде аз разбирам някой харесват SUV и въпреки, че е грозна тухла четворка, поне си има багажник и е практична. Като някакъв ***, нито е красива кола, нито е SUV , нито е за офроуд, нито е красиво, нито е практично.
  • #2
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Кому са необходими? ( преди 4 години )
    Най-грозните и безмислени автомобили на света.Точно като собствениците си.
  • #1
    20 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Купуват ги модерните бездетни.