IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo също съкращава разходите

Икономията на средства няма да засегне електромобилите и автономните системи

Спадът в приходите, дължащ се на пандемията от Covid-19, принуждава производителите да търсят начини за съкращаване на разходите. Това става най-често със закриване или временно стопиране на нови разработки. Това ще направи и шведската компания Volvo, която вече търси начини да намали бюджетите си. Според нейния изпълнителен директор – Хакан Самуелсон, разходите, свързани с електромобили и системи за автономно движения, няма за бъдат пипани.


Volvo XC40


“Електрификацията, автономното шофиране и развитието на други подобни технологии  от бъдещето са абсолютен приоритет. Всякакви промени в тях биха застрашили стратегията ни и затова те ще бъдат напълно защитени“, коментира Самуелсон пред Automotive News.

Във Volvo са си поставили за цел поне 50% от продажбите на марката през 2025 г. да бъдат на електрически превозни средства. Шведите искат да бъдат първият световен производител на автомобили, чиято цяла гама се състои от електрифицирани модели.

Самуелсон допълни, че обновяването на сегашните модели на марката, което се случва в средата на жизнения им цикъл, ще се осъществи по план.

Снимка: Volvo

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    направо да затварят
  • #1
    1 rate up comment 3 rate down comment
    VOLVO S70 R AWD ( преди 3 години )
    Използвайте малко по-качествена пластмаса за всмукателните колектори, че вижте кво станА... Бяхте изключителен производител докъм 2000 и някоя година, сега сте някаква еко/*** пародия. Как имате все още клиенти (особено с тия цени), направо не знам...