IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA се отказва от Stinger

Моделът Genesis G70 също може да остане без наследник

Любопитен документ, част от отчета на южнокорейската марка KIA, беше публикуван в интернет. От него става ясно, че компанията може да не пусне ново поколение на модела си Stinger. Същото се отнася и за седана Genesis G70, който се произвежда от премиум-марката на Hyundai.


KIA Stinger


В документа се казва, че KIA Stinger може да отпадне от гамата на производителя заради сложната икономическа ситуация по света, тъй като „в момента автомобилната индустрия не преживява най-добрите си дни“. Посочва се още, че моделът Stinger не е ориентиран към масови продажби, а към отделни клиенти, което съответно не носи сериозни приходи за бранда.

„В условията на нестабилна икономика KIA може да поеме път на съкращаване на бюджета си, като освободени ресурси ще бъдат насочени към моделите, които се радват на високо търсене от клиентите и така доказват своята ефективност“, се казва още в отчета.

Освен с новото поколение на KIA Stinger, проблеми могат да възникват и с премиум-модела Genesis G70, който използва същата платформа, система за задвижване и гама двигатели. Засега нито от KIA, нито от Hyundai, който е собственик на бранда Genesis, не са потвърдили истината на документа.

Снимка: KIA

0 от 500