IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицай настигна преследван автомобил с тичане

Вижте руската версия на Форест Гъмп (ВИДЕО)

Тази историята донякъде прилича на сцена от фирма „Форест Гъмп“, но се случва в Сибир (Русия). Гражданин подава сигнал в полицията, че шофьор на Toyota прави опасни маневри и застрашава останалите на пътя. На място е изпратен е патрул от местна пътно полиция, включващ двама лейтенанти – Евгений Аксенов и Александър Зубаков.

Видеото е направено от устройство в патрулната кола, която скоро открива наушителя и започва преследване. Полицаите използват високоговорител, за да приканят на няколко пъти шофьор на автомобила да спре и да се предаде. Той обаче отказва и дори увеличава скоростта.



Развръзката настъпва на тесен участък от пътя, където преследваният е принуден да намали скоростта. Там лейтенант Аксенов скача от патрулната кола и тичайки настига беглеца. Нещо повече – полицаят успява да отвори вратата и да влезе в автомобила, като принуждава водача да спре. В колата има още трима души, в това число и нейният собственик. Този зад волана е пиян, като пробата му отчита 1,87 промила.

Проверката показва, че задържаният по-рано два пъти е осъждан за нарушения на пътя, като срещу него сега е образувано съдебно производство. А полицаят Аксенов разкрива, че поддържа добрата си форма със спорт, като в свободното си време играе футбол.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500