IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Водолази откриха колекция от автомобили

От река в Портланд бяха извадени 6 коли, включително Mazda RX-7

В американския град Портланд водолази решиха да проверят една от местните легенди за потопен в река пикап, който, според слуховете, бил бутнат там от момиче, което се скарала с приятеля си. Вместо потъналия преди 20 години Chevrolet обаче, на речното дъно те се натъкнали на няколко уникални автомобила от миналия век.


Mazda RX-7


Сред необичайните находки водолазите открили легендарната Mazda RX-7 в червен цвят. Колко време японският автомобил е престоял на дъното на реката не се знае. Като се има предвид обаче, че този рестайлингов модел започва да се произвежда през 1981 г., може да се предположи, че е лежала там доста дълго.


Mazda RX-7


Освен това водолазите успели да извадят от реката още няколко редки автомобила, включително Ford Mustang Mach 1 от 1973 г., както и три пикапа, сред които Chevrolet Luv, което вероятно е била първоначалната цел на подводния лов. Всички автомобили са в ужасно състояние и най-вероятно не подлежат на реставрация.



Все още не е ясно как се е образувало това автомобилно гробище в реката. Сред местните обаче се шири мнението, че колите са били хвърлени там от крадци или застрахователни измамници. Полицията обяви, че ще направи всички по силите си бързо да разгадае мистерията.

0 от 500