IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel възражда легендарен модел

Manta се завръща като електромобил

Съвсем скоро компанията Opel ще започне раработката на нов електромобил, който ще стане приемник на модел Manta. Това разкри главният изпълнителен директор на германския производител Михаел Лошелер, който не пожела да разкрие подробности за проекта.

Издигнатият в култ от феновете на Opel модел Manta се появява през 1970 г., като е създаден, за да конкурира много популярния по това време Ford Capri. През 1975 г. първото поколение е обновено, като получава стилен дизайн и просторен салон. Под капака е поставен 2,4-литров мотор с 240 к.с., който позволява на колата да участва в ралита.

Opel Manta

Въпреки, че шефът на Opel не пожела да съобщи подобности за бъдещата Manta, такива вече се появиха в някои автомобилни издания. Според една от версиите, автомобилът ще бъде изграден на платформата CMP и ще получи изцяло електрическо задвижване.

Друга версия твърди, че моделът ще използва архитектурата EMP2, като ще се превърне в продължение на концептуалния модел Opel Flextreme GT-E, който беше показан през 2010 г. В този случай новата Manta ще бъде plug-in хибрид със задвижване на четирите колела.

Не е изключено, на разработката на модела да повлияе обединението на групите PSA и Fiat Chrysler Automobiles.  В такъв случай, някои технически компоненти новият модел ще заеме от разработки на компанията Maserati. 

Снимка: Opel

0 от 500