IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Класически Jaguar E-Type получи 400 коня под капака

Цената на бройка от проекта WM Sport GT достига 410 000 долара

Класически Jaguar E-Type получи 400 коня под капака

Малката британска компания Woodham Mortimer, който се занимава с реставрацията на автомобили и подготовката им за състезания, представи най-новия си проект. Той е наречен WM Sport GT и за основата му е взет класическия модел Jaguar E-Type от 60-те години на миналия век, който получи множество подобрения, най-голямото от които е двигател с мощност 400 коня.

На пръв поглед външният вид на автомобила е доста типичен за класическия E-Type, но по-внимателен поглед разкрива някои разлики. Каросерията, получила хромирани елементи, е разширена. Феновете на британската марка ще забележат също така различните брони. В салона пък е използвана кожа и алкантара. Воланът също е нов, обемен, монтирани са и педали по поръчка.

WM Sport GT

Най-големите промени обаче се под капака. WM Sport GT може да се похвали с 4,7-литров "доказан в състезанията" двигател, който развива около 400 коня. Въртящият момент се предава чрез 5-степенната ръчна скоростна кутия към задните колела, които, между другото, са "обути" в гуми Avon. Моделът е оборудван и с диференциал с ограничено плъзгане Powerloc.

WM Sport GT

WM Sport GT има вентилирани дискови спирачки с 6-бутални апарати отпред и 4-бутални отзад, напълно регулируеми амортисьори, както и подсилени стабилизатори на напречна устойчивост. В зависимост от избраната спецификация, моделът ще струва от 385 000 до 410 000 долара.

Снимки: Woodham Mortimer

0 от 500