IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Дизелгейт" излезе на VW 35 милиарда долара

Германската компания ще плаща солидни глоби и догодина

Volkswagen е загубил досега 31,1 милиарда евро заради скандала "Дизелгейт", ще плати още 2,9 милиарда евро през 2020 г. и други 1,2 милиарда догодина. Така общата загуба ще достигне 35 милиарда евро при сегашната пазарна капитализация на компанията в размер на 48,5 милиарда, съобщи Reuters.

Дизеловият скандал избухна през 2015 г. Тогава се оказа, че Volkswagen използва специални устройства и софтуер, за да заобикаля тестовете за вредни емисии. Концернът бе принуден да върне в сервиза за ремонт и дори обратно да откупи от собствениците общо 11 милиона бройки автомобили от марките Volkswagen, Porsche, Audi и Seat с дизелови двигатели EA189. "Дизелгейт" също така коства постовете на няколко души от управлението на концерна и въпросните компании.

В началото на 2020 г. Службата за защита на конкуренцията и потребителите на Полша глоби Volkswagen с около 31,6 милиона долара. Рекордната за полското ведомство санкция бе наложено "заради заблуждаване на потребителите относно нивата на вредните емисии“. Също през януари тази година германският концерн отнесе глоба от канадските власти в размер на 149,7 милиона долара.

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 3 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Е така се убива съперника, който е минал много напред.Ако се погледнат цифрите преди т.нар.дизелгейт, фолксваген беше на път да се откъсне много напред,технологично и като продажби.Това беше класическа наказателна акция на големият брат, щото неговата автоиндустрия а и останалите марки бяха далеч назад.
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    АПП ( преди 4 години )
    35 милиарда евро !!! Да са живи и здрави фенчетата на ВАГ за да им плащат сметката, защото тези пари так или иначе ВАГ ще си ги върне обратно под формата на рез части и нови автомобили. Както се казва "Честито на печелившите"
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    ДО: Оня/Кодошо ( преди 4 години )
    На нискотехнологичните компании са им нужни лъжи, за да могат да съществуват. Същата тази ВАГ, излъга и изтрови много хора, а ***, като теб са им фенове. Вместо да си показваш ниската интелигентност е по-добре да се замислиш малко, защо е нужно подобни неща да се случват и защо е нужно да се плащат глоби, след, като те ще продължат да лъжат и мамят всички, докато не ги хванат отново. Цялата им история е оплетена в лъжи, кражби и манипулации. Създадени са с лъжа и името им е лъжа!
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    nev ( преди 4 години )
    Тия оядени *** отровиха милиони по света с бълващите си сажди канцерогенници, дреме ми, ще платили 35 млрд. и директорите им горките, няма да си получат бонусите!
  • #2
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Кодошо ( преди 4 години )
    Ако не ги бяха дали тиа 35млрд, досега да са купили и ГъМъ-то и трошотата - накуп!
  • #1
    20 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    При подобна сериозна измама в световен мащаб и прякото им участие в убийството на стотици хиляди хора и влошеното здраве на милиони заради недопустимото високи емисии, компанията трябва да бъде заличена, а ръководството вкарано в затвора. Разбира се това е полудържавна перачница и такива неща не могат да се случат. Германия е зад гърба им ще им налива милиарди, а те ще си правят каквото си искат, както досега. Туморът в автоиндустрията се нарича ВАГ! ФАКТ!!!