IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen създава нов клас модели

Направеното за Латинска Америка „градско купе“ ще се продава и в Европа (ВИДЕО)

Volkswagen създава нов клас модели

Бразилското подразделение на Volkswagen пусна кратко видео с новия модел на ммарата Nivus, който е създаден за Латинска Америка, но ще се продава и в Европа. Автомобилът първоначално беше определян като кросоувър или крос-купе, но компанията го нарича New Urban Coupe, с което явно иска да създаде нов клас превозни средства, предназначени предимно за използване в града.

Самият модел използва платформата на VW Polo, а голяма част от елементите по екстериора са взаимствани от VW T-Cross, но Nivus ще бъде с по-големи размери и съответно ще има купеобразна форма. Освен това, моделът ще получи и някои новости в интериора.

Volkswagen Nivus

Основната от тях е напълно новата мултимедийна система, която Volkswagen разработи специално за пазарите в Южна Америка. Тя се казва VW Play, като ще предлага огромни възможности за интеграция на външни устройства и достъп до онлайн-сервизи. Кросоувърът ще получи активен асистент за паркиране, както и цифров приборен панел.

Volkswagen Nivus

Шо се касае до гамата двигатели, то засега за модела е западен само един – 1,0-литров бензинов с турбо, който се предлага в 115 или 130 к.с. В първия вариант скоростната кутия е 6-степенна механична, а във втория – автоматик със същия брой предавки.

Производството и продажбите на VW Nivus в Бразилия стартират през лятото, а в началото на 2021 г. моделът ще стъпи и на пазара в Европа.

Снимки и видео: Volkswagen

0 от 500