IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа какъв ще е новият Amarok

Приликата с пикапите на Ford не е случайна

Volkswagen показа какъв ще е новият Amarok

Първото официално изображение на новото поколение на пикапа Amarok беше представено в рамките на ежегодната прес-конференция на Volkswagen AG. На нея главният изпълнителен директор на концерна Херберт Дийс потвърди, че новият Amarok ще стане първият резултат от сътрудничеството между лекотоварните подразделения на Volkswagen и Ford.

Плановете за създаване на глобален алианс между двата концерна бяха обявени още през година, като VW и Ford се готвят да разделят разходите по създаването на нови автомобили в сегмента на лекотоварните машини, в който влиза и Amarok. Съответно, част от елементите на пикапа (не е изключено и цялата платформа) да бъдат използвани и от новото поколение на Ford Ranger.

На представената скица Amarok изглежда достатъчно агресивно – с релефен капака, внушителни колела, мощно окачване, всъдеходни аксесоари и други елементи. Малко вероятно е, серийният модел да изглежда така, но пък на показаните преди година подобни изборажения на новия Ranger той приличаше доста на германския си роднина.

И двата пикапа трябва да излязат на пазара през 2022 г. Освен създаване на дуета Ranger/Amarok, сътрудничеството между двата концерна ще доведе и до техническо обединение на моделите VW Caddy и Ford Transit Connect. Според информациите до момента, Volkswagen ще предостави своята компактна платформа за лекотоварни модели, като в замяна ще получи достъпка до разработката на по-големи товарни фургони.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Мистър Уейн ( преди 4 години )
    До 1Тва от скицата на нищо не мяза, представям си тоя *** колко ще е грозен, като го пуснат наистина. Колкото до хипотезата ти моделите на ФВ изглеждат в пъти по-издържани на времето от *** на Форд.
  • #1
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Nev ( преди 4 години )
    Най-накрая и техните автомобили да заприличат на нещо по-свястно, явно Форд ще им е спасението!