IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg Gemera има джаджа за чупене на прозорци

Блогърката Supercar Blondie прави доста интересно ревю на мега автомобила (ВИДЕО)

Koenigsegg Gemera има джаджа за чупене на прозорци

Трудно е да опишеш Koenigsegg Gemera с една дума. Това е хибриден автомобил с четири места, две масивни врати, отварящи се нагоре и много стил. Той разширява моделната гама на компанията по начин, който мнозина не бяха предвидили, а освен това Koenigsegg го е оборудвал с множество яки неща. Едно от тях е инструмент, с който може да счупите прозорците при необходимост.

Блогърката Supercar Blondie за кратко се спира двата инструмента по време на видео ревюто си на мега автомобила. Те са разположени встрани над задните седалки за по-лесен достъп. Когато ги издърпат, пътниците отзад ще могат да счупят огромния прозорец на вратите по време на инцидент, за да излязат от автомобила. Хитро измислено, а и доста необходимо нещо заради уникалния дизайн на колата - двете врати с огромните им прозорци лекичко усложняват нещата.

Инструментът за чупене на прозорците е само част от множеството други интересни неща в Gemera. Тя има камери за обратно виждане вместо огледала, заради което моделът не може да бъде продаван в САЩ, например. След това идва 2-литровият трицилиндров двигател с мощност 600 коня, който работи в тандем с три електромотора, като общата мощност е 1700 коня и 3500 Нм максимален въртящ момент. Ускорението от място до 100 км/ч става само за 1,9 сек. Koenigsegg смята да произведе 350 бройки от хиперавтомобила. Цената още не е обявена, но се очаква да надхвърли 1 милион евро.

0 от 500