IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Коронавирусът отложи и салона в Ню Йорк

Изложението ще се проведе през август, обявиха организаторите

Коронавирусът отложи и салона в Ню Йорк

Автомобилното изложение в Ню Йорк стана поредната жертва на коронавируса след салоните в Женева и Шанхай, който бяха отменени по-рано. Първоначално, организаторите на изложбата в САЩ бяха решили, че тя ще се проведе по график, но в крайна сметка се стигна до отмяна.

„Предприемаме тази извънредна марка, за да помогнем на нашите посетители и на компаниите, които трябваше да изложат своите автомобили. Основният приоритет за нас си остава здравето на хората“, коментира Марк Шинбърг, президент на Асоциацията на автомобилните дилъри в САЩ.

Той допълни, че изложението ще бъде преместено за по-късно тази година – 28 август-6 септември. Салонът трябваше да бъде открит на 10 април и да продължи до 19 април, като в неговите рамки трябваше да бъдат обявени и победители в конкурса „Световен автомобил на годината“.

Засега не е ясно, какво ще се случи с по-голяма част от премиерите, които бяха планирани за Ню Йорк. Някои от компаниите вече обявиха, че се отказват от тях. Един от производителите – Cadillac се готвеше да представи новия си електрически модел Lyriq, но най-вероятно ще го направи в онлайн-предаване.

Снимка: Motor1

0 от 500