IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda пуска втори модел на ток в Европа

Компанията подготвя и хибридни версии на Civic

Honda пуска втори модел на ток в Европа

До 2022 година Honda планира да пусне втори изцяло електрически автомобил в Европа, който да последва създадения в ретро стил модел Honda e. Японският автомобилен производител ще започне доставките на Honda e през лятото и очаква да продава около 10 000 бройки годишно на Стария континент, съобщава Autonews.

Вторият изцяло електрически модел ще бъде един от четирите нови автомобила на ток, които Honda ще пусне между 2021 и 2022 г., заяви шефът на Honda Europe Том Гарднър, без да се впуска в подробности. Новите хибриди на компанията ще включват мека хибридна версия на следващото поколение на Civic, който трябва да се появи догодина. Японците също така преценяват възможността компактният модел да получи и плъг-ин хибридна версия.

Подобно на други автомобилни производители, Honda добавя към моделната си гама автомобили на ток и бензинови хибриди, които да й помогнат да изпълни по-строгите цели на Европейския съюз за намаляване емисиите на CO2. "Законодателството в Европа ускорява преминаването към технологии с ниски и нулеви емисии по-бързо, отколкото където и да е по света“, каза Гарднър.

Honda e

Това лято Honda ще започне продажбите в Европа на новия Jazz, който ще се предлага само като хибрид. Моделът ще има и версия, наречена Crosstar, която е в стил кросоувър с релси на покрива, различна радиаторна решетка и прагове. Гарднър посочи още, че хибридната версия на компактния кросоувър CR-V, която излезе на пазара през 2018 г., вече представлява 60% от продажбите на компанията в региона. Honda вече не продава дизеловата версия на автомобила.

Пълнохибридният Jazz използва 1,5-литров бензинов двигател, свързан с два електромотора, захранвани от литиево-йонна батерия. Емисиите CO2 са 102 грама на километър по цикъла WLTP. Jazz Crosstar отделя 110 грама на километър. Изцяло електрическият Honda e има батерия с капацитет 35,5 кВтч и пробег от 222 км по WLTP.

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до долния ( преди 4 години )
    Колега, статията е за Honda. Стига кендзахте американците навсякъде. Бълнувате тесли ли, ко стаа?!
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    теслЪ ( преди 4 години )
    1-ви , имаш грешка ! Модела се продава , влизаш в сайта на Хонда и си поръчваш ! Има компании продават хиляди бройки само на чертеж:))) Хонда го представиха официално и скоро ще е при дилърите, просто в началото не е знае какво ще е търсенето. Тесла , как "продадаоха" хиляди пикапи само след една демонстрация , която бе почти провал???
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Хи хи ( преди 4 години )
    Народният *** е бая далеч от Хонда обаче, и твърда надолу
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тия са като VW. Още не са започнали да продават първия, а вече обещават втори.