IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Единственият модел на Lancia стана хибрид

Електрифицираният Ypsilon ще струва поне 14 450 евро

Единственият модел на Lancia стана хибрид

По-рано тази година компанията Fiat представи версии „мек хибрид“ на своите градски модели 500 и Panda, които вече се продават на територия на Европа. Сега друга италианска марка – Lancia, реши да електрифицира единствения си модел – Ypsilon, който по принцип е изграден на базата на Fiat 500. 

Затова и хибридният Ypsilon технически е идентичен с хибридите 500 и Panda. И трите автомобили се задвижват от 1,0-литров бензинов двигател FireFly с 3 цилиндъра, развиващ 70 к.с. Той е свързан с 12-волтов електромототор BSG, който играе ролята на стартер-генератор и се зарежда от малка литиева батерия. Според представители на Lancia, версията Ypsilon Hybrid ще намали разхода на гориво и нивата на вредни емисии с 20% в сравнение с бензиновия аналог.

Lancia Ypsilon

От компанията допълват, че хибридният субкомпактен хечбек вече може да се поръча при дилърите на марката. Началната цена на Ypsilon Hybrid е 14 450 евро, като за тази сума клиентът получава сив автомобил с климатик с ръчно управление, 15-цолови джанти в матово-черно и разделени задни седалки.

Снимки: Lancia

0 от 500