IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota изтегля 3,2 млн. коли в сервизите си

Дефект в бензиновата помпа е открит при автомобили от цял свят

Toyota изтегля 3,2 млн. коли в сервизите си

Компанията Toyota обяви, че изтегля в сервизите си за ремонт 3,2 млн. автомобила, продадени в различни държави. Причината е дефект в бензиновата помпа, като първоначално се считаше, че той засяга само колите, реализирани на пазара в САЩ – около 700 000 бройки.

Откритият проблем може да доведе до спиране на двигателя или загуба на мощност по време на движение. Ще бъдат ремонтирани моделите Toyota 4Runner, Camry, Highlander, Land Cruiser, Sequoia, Sienna, Tacoma, Avalon и Corolla, както и Lexus LS 500, LC 500, RC, GS, IS, ES, LX, GX, RX и NX. На всички тях ще бъде сменена бензиновата помпа, като това ще е за сметка на производителя.

От компанията допълват, че собствениците на проблемните автомобили ще бъдат информирани през май за това кога и къде да закарат колите си за ремонт. Това е втората мащабна сервизна акция за японския производител, след като през януари в сервизите бяха привикани 3,4 млн. коли с дефектни въздушни възглавници.

През същия месец беше организирана още една сервизна акция, която засегна моделите на Toyota и Lexus. При тях беше открит дефект на уплътнението на нагревателя на дюзите за миене на предното стъкло. Това можеше да доведе до пожар в автомобила.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #3
    14 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И забележете, че смяната ще се прави не само на автомобили в гаранция, а на всички, които са с проблемната помпа. Кога немците ще направят подобно нещо? Кога? Колите са им бъкани с проблеми, а те се правят на две и половина, за да може клиентът да прави яко бецален. Немеца винаги гледа да те преметне, излъже и прецака, а при японеца подобни думи са непознати. Ако има грешка, гледат да си я оправят.
  • #2
    14 rate up comment 10 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Ако беше немски бранд щеше да отрича и избягва на всяка цена проблема. Японците дори поемат смяната. Ето защо са първи сред всички класации, продажби, удовлетвореност и т.н....
  • #1
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Ами ( преди 4 години )
    Закривай!