IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota изтегля 3,2 млн. коли в сервизите си

Дефект в бензиновата помпа е открит при автомобили от цял свят

Toyota изтегля 3,2 млн. коли в сервизите си

Компанията Toyota обяви, че изтегля в сервизите си за ремонт 3,2 млн. автомобила, продадени в различни държави. Причината е дефект в бензиновата помпа, като първоначално се считаше, че той засяга само колите, реализирани на пазара в САЩ – около 700 000 бройки.

Откритият проблем може да доведе до спиране на двигателя или загуба на мощност по време на движение. Ще бъдат ремонтирани моделите Toyota 4Runner, Camry, Highlander, Land Cruiser, Sequoia, Sienna, Tacoma, Avalon и Corolla, както и Lexus LS 500, LC 500, RC, GS, IS, ES, LX, GX, RX и NX. На всички тях ще бъде сменена бензиновата помпа, като това ще е за сметка на производителя.

От компанията допълват, че собствениците на проблемните автомобили ще бъдат информирани през май за това кога и къде да закарат колите си за ремонт. Това е втората мащабна сервизна акция за японския производител, след като през януари в сервизите бяха привикани 3,4 млн. коли с дефектни въздушни възглавници.

През същия месец беше организирана още една сервизна акция, която засегна моделите на Toyota и Lexus. При тях беше открит дефект на уплътнението на нагревателя на дюзите за миене на предното стъкло. Това можеше да доведе до пожар в автомобила.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 4 години )
  • #12
    3 rate up comment 3 rate down comment
    робин худ ( преди 4 години )
    просто са ползвали за подизпълнител някоя немска компания и те естествено са се *** както преди време с маслояда при бензинките с буталата кйомелшмит немски инженер се е исрал както винаги
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Друго си е на стар автомобил да ти подменят безплатно проблемен елемент.
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И защо американският стандарт за измерване на разхода е толкова близък до реалния, че при някои тестове, даденият автомобил дори "харчи' по-малко, отколкото е зададено. И после, ХАМЕРИКАНЦИТЕ са *** и са зле? нали?
  • #9
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Сервизната акция, сама по себе си не е проблем, автомобилите са доста сложни машини, с много взаимно свързани системи и отказът на някоя от тях не би трябвало да се разглежда като връх на ненадежността, а по-скоро като зло, което ако не се е случило, то ще се случи. За всяка една една марка и всеки един модел. Така, че вместо да се оплюват "милионите" привикани автомобили, по-скоро трябва да се обърне внимание на милионите непривикани... И защо ги привикват само в америка?
  • #8
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Мазда ( преди 4 години )
    Японеца си е японец, преди всичко държи на имидж. И колкото и да се плюнчат някои хора тук, във форума, това, което правят японците е за уважение, респект. Не е лошо и някои други световно известни марки да вземат пример от тях и да постъпват по същия начин, защото няма коли без дефекти, има фирми, които не ги признават и не говорят за тях...
  • #7
    9 rate up comment 3 rate down comment
    TRUE ( преди 4 години )
    Оня, здравите аФтомобили се следят и наблюдават от производителя. Следят се сервизни посещения, оплаквания, проблеми и т.н. и на тази "база" се предприемат адекватни действия. Или с други думи "грижа за клиента" , за да може "клиента" да остане ТАКЪВ. Ама ти явно никога не си имал здрав аФтомобил, за да усетиш за какво ти говоря(пиша). И специално за тебе - TDI CDI DCI CDTI..... RULLLLZZZZZ
  • #6
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Оня ( преди 4 години )
    Кво стана с тия "здрави" аФтомобилЕ ?
  • #5
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Абе ( преди 4 години )
    То и някои клошари са "удовлетворени"!
  • #4
    12 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Виждате ли защо всяка година, Тойота са начело по удовлетвореност на клиентите!