IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато Mini се вдъхнови от Lotus на Джеймс Бонд

Специалната версия, създадена за музикален магнат, ще излезе само в една бройка

Когато Mini се вдъхнови от Lotus на Джеймс Бонд

Mini Remastered – фирма, чиято база е разположена на пистата "Силвърстоун", представи нова версия на модернизираното си Mini. Тя е вдъхновена от модела Lotus Esprit от филма за Джеймс Бонд „Само за твоите очи“ от 1981 г.

Автомобилът е единична бройка и е купен от музикалния магнат Саймън Коуел. Специалната версия е боядисана в отличителни кафяв и меден цвят, допълнени с райета и големи емблеми „Turbo“. Както при версията Monte Carlo на стандартната кола, калниците и покривът са боядисани в черно.

Mini Remastered

Спирачните апарати също са черни и седят зад комплект 13-инчови алуминиеви джанти, проектирани да възпроизвеждат BBS-елементите на класическия спортен автомобил.

Въпреки че надписите подсказват друго, под капака е монтиран същият двигател от серия A на оригиналното Mini, макар и разпробит до 1330 куб.см и с мощност 83 к.с. Тя се предава към предните колела чрез петстепенна ръчна скоростна кутия.

Mini Remastered

Отвътре, уникалният автомобил е получил табло с дървени лайстни, волан с дървена рамка и бяла кожена тапицерия. На борда са и стандартните доработки на Дейвид Браун - осветени циферблати на Smiths, 7-инчов сензорен екран, съвместимост със смартфони и аудиосистема с шест високоговорители.

Макар информацията, публикувана от Дейвид Браун, да не посочва Коуел като купувач, музикалният магнат бе показан в едно от изображенията. С това той добавя машината към значителната си колекция от автомобили. Фирмата не потвърди колко струва специалния Mini Remastered, но вероятно то надхвърля стандартната цена на автомобила от 90 000 паунда, като се има предвид индивидуалната боя и интериора.

Още снимки - вижте в галерията:

Снимки: David Brown Automotive

0 от 500